07:10 27.04.2019

Байден має більшу підтримку у американців, ніж Трамп

3 хв читати
Байден має більшу підтримку у американців, ніж Трамп

Колишній віце-президент США Джо Байден, який оголосив про участь у президентській гонці випереджає за популярністю нинішнього главу держави Дональда Трампа, свідчать дані опитування газети The Hill.

Згідно з її результатами, нині 43% американців готові підтримати Дж.Байдена на виборах 2020 року, тоді як Д. Трампа - лише 37%. Таким чином, відрив колишнього віце-президента від американського лідера становить шість процентних пунктів.

Ще 15% респондентів заявили, що не знають, за кого б вони проголосували. 5% опитаних заявили, що проголосували б за будь-якого іншого кандидата.

Опитування проводилося 25-26 квітня - після того, як Дж.Байден офіційно оголосив про свою участь у боротьбі за президентське крісло. В опитуванні взяли участь близько 1 тис. людей.

Віце-президент напередодні офіційно запустив свою передвиборчу кампанію. За даними видання The Hill, за 24 години йому вдалося отримати 6,3 млн доларів пожертв на свою кампанію.

Дж.Байден - член Демократичної партії і має намір скористатися досвідом, отриманим за період роботи в адміністрації президента США Барака Обами. Під час президентства Б.Обами Дж.Байден двічі займав пост віце-президента: загалом, він обіймав цю посаду з 2009 до 2017 року.

Однак на внутрішньопартійних виборах йому доведеться поборотися, як мінімум, з 20 демократами, які вже заявили про намір боротися за висунення кандидатом в президенти від Демократичної партії.

Серед найбільш іменитих демократів, крім Дж.Байдена - сенатори Корі Брукер і Берні Сандерс, конгресмен від штату Огайо Тім Райан, член палати представників Джон Делейні.

Демократичну партію в президентських перегонах представить також ряд жінок, зокрема, сенатор Камала Харріс і конгресмен Елізабет Воррен з Массачусетса.

Члени Республіканської партії США менш активно оголошують про свою участь у виборах. Так, усього двоє республіканців поки готові взяти участь в боротьбі за пост президента.

Нинішній американський лідер Дональд Трамп, який представляє республіканців, раніше заявив про намір переобиратися. Конкуренцію йому готовий скласти лише колишній губернатор штату Массачусетс Білл Вельд, шанси якого вважаються низькими.

Відповідно до американського законодавства, кожна партія повинна буде висунути єдиного кандидата, якого визначать за результатами праймеріз.

Очікується, що демократи проведуть перші дебати вже в червні і липні цього року. Інформації про те, коли представники Республіканської партії почнуть дебати, поки немає.

Традиційно перед виборами в США проходять праймеріз і кокуси, в ході яких визначаються найбільш популярні претенденти на звання єдиного кандидата від партії.

Згідно з даними американських ЗМІ, перші праймеріз у партій намічені на лютий-березень 2020 року. З'їзд Демократичної партії, який повинен буде остаточно визначити єдиного кандидата на пост президента і віце-президента США, запланований на 13-16 липня 2020 року. З'їзд Республіканської партії, як очікується, відбудеться 24-27 серпня.

Вибори президента США відбудуться 3 листопада 2020 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА