07:18 27.04.2019

Facebook чекає рішень ірландського регулятора в справі про порушення норм захисту даних

2 хв читати
Facebook чекає рішень ірландського регулятора в справі про порушення норм захисту даних

Компанія Facebook очікує подальших кроків від регулятора Ірландії в ситуації з розслідуванням, стосовно зберігання паролів на незашифрованих серверах, пише в п'ятницю газета The Journal з посиланням на директора з глобальної політики та комунікацій компанії Ніка Клегга.

"Вони публічно оголосили про те, що розбирають низку питань. Нам потрібно почекати і побачити, якими будуть їх наступні кроки", - сказав він.

Н.Клегг зазначив, що тільки після цього компанія зможе оцінити, яким може бути штраф, і якої шкоди це завдасть Facebook.

У Дубліні знаходиться європейська штаб-квартира Facebook, і саме тому справою займається ірландський регулятор.

Напередодні головний регулятор в ЄС з питання захисту даних - Комісія із захисту даних Ірландії (DPCI), - повідомив про отримання повідомлення від Facebook. У компанії заявили, що мільйони призначених для користувача паролів від соцмереж Facebook, Facebook Lite і Instagram зберігалися в незашифрованому вигляді на внутрішніх серверах компанії.

У зв'язку з цим регулятор оголосив про рішення провести розслідування, щоб встановити, чи виконує Facebook свої зобов'язання в рамках відповідно до загального регламентом щодо захисту даних (GDPR). Цей регламент діє в ЄС.

Якщо регулятор дійде висновку, що компанія порушила норми, їй загрожує штраф у розмірі до 4% від річного світового обороту, що може скласти 20 млн євро, зазначає газета.

Крім європейського регулятора два розслідування діяльності Facebook запущені в США і Канаді. Так, напередодні генпрокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс заявила про ведення нею розслідування щодо незаконного зберігання даних до 1,5 млн користувачів, починаючи з травня 2016 року. Йдеться про електронні адреси користувачів і їх контакти.

Інше розслідування щодо компанії про передбачуване порушення законодавства про захист персональних даних ведеться в Канаді. Це розслідування стосується скандалу з британською компанією Cambridge Analytica, яка передавала дані користувачів третім особам. Імовірно, під загрозу було поставлено безпеку даних 600 тис. канадців.

Раніше повідомлялося, що Федеральна торгова комісія США (FTC) планує оштрафувати компанію на суму до $ 5 млрд США за порушення конфіденційності.

Соціальна мережа повідомила про таку цифру в своїй квартальної фінансової звітності, заявивши, що вона оцінила одноразові витрати в розмірі від $ 3 до 5 млрд США в зв'язку з "поточним розслідуванням" у FTC.

Facebook і FTC протягом декількох місяців вели переговори про штраф у зв'язку з обвинуваченнями в тому, що соцмережа порушила угоду про недоторканність приватного життя від 2011 року.

Останнім часом Facebook опинився в центрі низки великих скандалів, від витоків даних користувачів до обвинувачень у використанні соцмережі зацікавленими особами у ролі платформи для того, щоб вплинути на результат виборів президента США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА