07:32 27.04.2019

Суд повернув державі частину боргу в 10,4 млн грн за використання товарно-матеріальних цінностей держматеріального резерву

2 хв читати
Суд повернув державі частину боргу в 10,4 млн грн за використання товарно-матеріальних цінностей держматеріального резерву

У Запорізькій області суд стягнув з правонаступника-боржника 10,4 млн грн за використання переданих Державним агентством резерву України на умовах товарного кредиту в кінці 1990-х товарно-матеріальних цінностей, повідомила прес-служба прокуратури області.

"До Державного бюджету вже стягнуто 10,4 млн грн, що становить чверть суми від загального боргу", - сказано в повідомленні на сайті відомства в п'ятницю.

За інформацією прокуратури, в 1998 році одному з державних підприємств Запорізької обл. Державним агентством резерву України передано на умовах товарного кредиту товарно-матеріальні цінності державного матеріального резерву. За умовами договору за їх використання Держпідприємство мало сплатити певну суму.

Незважаючи на невиконання умов договору, щодо повноти і своєчасності розрахунків за використання цінностей матеріального резерву, Держагентство резерву України в 2014 році звернулося до господарського суду Запорізької обл. з позовом про стягнення такої заборгованості. Однак в задоволенні позову було відмовлено.

"Захищаючи державні інтереси, прокуратура Запорізької обл. здійснила вступ у розгляд зазначеної справи. При активній позиції органів прокуратури, за результатами неодноразового розгляду судами позов у 2014 році був задоволений. З Державного підприємства на користь Державного агентства резерву України стягнуто 39,4 млн грн" , - йдеться в повідомленні.

Також зазначено, що після прийняття в судовій справі остаточних рішень Держпідприємство - боржник як юридична особа припинено.

При тривалій бездіяльності як Держагентства резерву України, так і держвиконавця, питання щодо покладання обов'язків по сплаті зазначеної значної суми до Державного бюджету України на правонаступника припиненого боржника не вирішувалось.

Прокуратура області в листопаді 2018 звернулася до суду із заявою про заміну боржника - Держпідприємства його правонаступником - одним з потужних і діючих господарських товариств Запорізької обл. Судами першої та апеляційної інстанції доводи прокурора визнані обґрунтованими і в лютому поточного року заяву задовольнили.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА