09:35 27.04.2019

Українського мільйонера Климця заарештували в Москві за великий хабар

2 хв читати
Українського мільйонера Климця заарештували в Москві за великий хабар

Відомий український бізнесмен Павло Климець затриманий у Москві за підозрою в дачі хабара в особливо великому розмірі, повідомляє російська газета "Комерсант".

За даними джерел газети в силових структурах, щодо 51-річного П. Климця слідчі СУ СКР по Центральному округу Москви порушили кримінальну справу за підозрою в дачі хабара в особливо великому розмірі, а 12 квітня суд заарештував українця.

Кому і за що підприємець, який входить до сотні найбагатших людей України, намагався передати гроші, поки невідомо. Однак, за деякими даними, сам візит в Москву політика і мультимільйонера пов'язаний з його спробою обговорити долю належних йому активів на Донбасі, контроль за якими був ним фактично втрачений після початку бойових дій у 2014 році.

У групі компаній OLYMP, яку очолює П.Климець, неофіційно підтвердили його арешт в Москві. За деякими даними, візит міг бути пов'язаний з обговоренням долі близько 40% активів бізнесмена в "ДНР" і "ЛНР", контроль над якими він втратив після початку бойових дій на Донбасі, пише газета. "Останнім часом Павлу Анатолійовичу неодноразово надходили пропозиції про те, щоб переписати або за дуже низькою ціною продати частину цього свого бізнесу", - стверджує співрозмовник видання.

Як повідомляє "Комерсант", П. Климець - фігура досить відома як в Україні, так і за її межами. Раніше він входив у топ-100 найбагатших підприємців України, проте, за оцінкою ІК Dragon Capital, за підсумками минулого року його статки склали всього $ 99 млн. Одним з основних його активів є група компаній OLYMP. Окрім того, йому ж належить будівельна компанія "Атлант" (ввела в експлуатацію 2 млн кв. м житла), Малиновський скляний завод потужністю 87,6 тиc. тонн виробів на рік, лікеро-горілчаний завод Prime потужністю 621 млн пляшок на рік, завод переробки зерна "Бікорм", Малиновський кабельний завод, найбільший у Запоріжжі торговий центр.

П.Климець є уродженцем Донецька, де він здобув вищу освіту, працював в "Донецькшахтопроходка", а потім почав займатися бізнесом. У 2006 році перебрався до Києва після обрання депутатом Верховної Ради від Партії регіонів. Структури П.Климця ще донедавна вважалися одними з найбільших виробників спиртного і, зокрема, горілки в Україні, але його самого неодноразово обвинувачували у випуску підробленого алкоголю, зазначає "Комерсант".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА