11:52 27.04.2019

ДБР змусило військовослужбовця повернути в бюджет 745 тис. грн за зникле паливо

1 хв читати
ДБР змусило військовослужбовця повернути в бюджет 745 тис. грн за зникле паливо

Державне бюро розслідувань забезпечило повернення до бюджету 745 тис грн за зникле паливо.

Як повідомляє прес-служба ДБР, слідчі теруправління ДБР в м. Миколаєві під процесуальним керівництвом військової прокуратури Південного регіону України закінчили розслідування стосовно військовослужбовця, підозрюваного в недбалому ставленні до служби.

Досудове розслідування встановило, що в 2018 році, в результаті недбалого виконання начальником пункту заправки пальним військової частини А2238 своїх обов'язків, з військової частини зникло 25 тонн паливно-мастильних матеріалів. Це спричинило тяжкі наслідки на загальну суму понад 745 тис. грн. Після цього, з метою приховування втрат пального, чиновник вніс в документи з обліку палива завідомо неправдиві відомості.

Дії військовослужбовця слідчі ДБР кваліфікували як службове підроблення (ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України) і недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах особливого періоду (ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 7 років. При цьому підозрюваний визнав свою провину і компенсував завдані його діями збитки в повному обсязі, а це майже 745 тис. грн, повідомляє ДБР.

У Приморський районний суд м. Одеси направлено обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА