19:01 27.04.2019

"Жовті жилети" закликають ЗМІ до неупередженого висвітлення мети руху

2 хв читати
"Жовті жилети" закликають ЗМІ до неупередженого висвітлення мети руху

Кілька сотень "жовтих жилетів" беруть участь у суботу в Парижі в "марші на ЗМІ", повідомляє телеканал BFMTV.

Демонстрація рухається через місця розташування столичних штаб-квартир кількох найбільших ЗМІ Франції з вимогою неупередженого медійного висвітлення протестного руху, який спонтанно виник у листопаді 2018 року.

Учасники почали рух від кварталу паризького "Будинку Радіо" до будівлі приватного телеканалу TF1 з наміром продовжити марш до інших провідних ЗМІ.

Канал також зазначає, що в суботу "жовті жилети" і профспілки проводять у Парижі спільну акцію, готуючись до запланованих масових заходів 1 травня.

Так, у колоні, яка направляється до площі Італії, разом із "жовтими жилетами" йдуть члени паризьких і департаментських підрозділів Загальної конфедерації праці (ЗКП) Франції.

Французькі ЗМІ зазначають, що для ЗКП це "прогулянка для розігріву" перед 1 травня, в якій, окрім конфедерації активно братимуть участь і інші профспілки.

Масштабні акції французького руху "жовтих жилетів" почалися у Франції в листопаді минулого року в знак протесту проти підвищення цін на паливо. Надалі вимоги протестуючих поширилися на боротьбу із зубожінням населення, підвищення мінімальних зарплат і пенсій, поліпшення соціального захисту. Наразі вони набули явного політичного забарвлення аж до закликів до відставки президента Еммануеля Макрона, в політиці якого багато французів бачать причину своїх життєвих негараздів.

Минулого четверга Е.Макрон провів прес-конференцію в Єлисейському палаці, під час якої дав низку обіцянок у соціальній сфері, але, зазначають французькі ЗМІ, значна частина "жовтих жилетів" сприйняла його слова як "бла-бла" - пусті балачки, покликані відвернути увагу незадоволених виборців.

У багатьох випадках дії "жовтих жилетів", які проводять нинішньої суботи свою 24-у акцію, виливалися в безлади, погроми і зіткнення з поліцією. До лав маніфестантів приєднувалися хулігани і мародери. В результаті заходи влади проти учасників були посилені, і поліція стала забороняти проведення протестних акцій, зокрема, - в центрах великих міст, в історичних кварталах і поблизу об'єктів стратегічного призначення.

Загалом у Франції в суботній акції беруть участь тисячі "жовтих жилетів", проте МВС ще не підвело підсумок маніфестацій, і загальну кількість учасників складно оцінити.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА