08:39 28.04.2019

В Іспанії відбудуться дострокові парламентські вибори

2 хв читати
В Іспанії відбудуться дострокові парламентські вибори

Дострокові парламентські вибори відбудуться у неділю в Іспанії. Ця дата обрана для того, щоб нинішнє голосування не співпало з іспанськими муніципальними і автономними виборами, а також виборами до Європейського парламенту.

Рішення щодо проведення дострокових виборів було прийнято після того, як у середині лютого іспанський парламент відмовився схвалити бюджетний план на 2019 рік, запропонований урядом соціаліста Педро Санчеса.

Ці вибори стануть четвертими в Іспанії за останні три роки.

Суперниками соціалістів на цих виборах виступають ліберальна Громадянська партія, ліва партія "Подемос" і ультраправа партія "Вокс", але основним конкурентом є правоцентристська Народна партія.

На думку спостерігачів, лідерство за підсумками виборів утримають соціалісти, але більшості, необхідної для формування уряду, їм отримати не вдасться, внаслідок чого їм доведеться вести коаліційні переговори, які можуть затягнутися на досить тривалий термін.

Спостерігачі вважають, що найбільш відповідною партією для формування коаліції з соціалістами є Народна партія, однак її лідер Альберт Рівера поки відкидає будь-яку можливість такої коаліції.

Тим часом, згідно з даними опитувань виборців, близько третини з них протягом тижня перед виборами так і не визначилися, за кого голосуватимуть.

На нинішніх виборах буде обрано новий склад 350-місцевого Конгресу депутатів (нижньої палати парламенту) і 208 представників 266-місцевого Сенату (верхньої палати парламенту). Термін повноважень обраних представників обчислюється чотирма роками.

Виборчі дільниці відкриються о 09:00 за місцевим часом і працюватимуть до 20:00. (Остаточні результати голосування, як очікується, будуть оголошені 13 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА