11:43 28.04.2019

В Іспанії стартували дострокові парламентські вибори

1 хв читати
В Іспанії стартували дострокові парламентські вибори

онад 60 тис. виборчих дільниць на дострокових парламентських виборах відкрилися в неділю в Іспанії.

За повідомленням іспанської преси, у нинішніх виборах зможуть взяти участь майже 37 млн іспанців, що мають право голосу. Відзначається, що жінок серед них більше, ніж чоловіків - 17,9 млн проти 16,8 млн. Вперше виборчим правом зможуть скористатися 1,1 млн молодих людей. Крім того, відповідно до нового закону про вибори в голосуванні вперше зможуть взяти участь 100 тис. осіб з психічними відхиленнями.

На нинішніх виборах буде обрано новий склад 350-місцевого Конгресу депутатів (нижньої палати парламенту) і 208 представників 266-місцевого Сенату (верхньої палати парламенту). Термін повноважень обраних представників обчислюється чотирма роками.

Виборчі дільниці працюватимуть до 20:00 місцевого часу .

Рішення про проведення дострокових виборів було ухвалено після того, як в середині лютого іспанський парламент відмовився схвалити бюджетний план на 2019 рік, запропонований урядом соціаліста Педро Санчеса.

Ці вибори - четверті в Іспанії за останні три роки.

Суперниками соціалістів на цих виборах виступають ліберальна Громадянська партія, ліва партія "Подемос" і ультраправа партія "Вокс", але основним конкурентом є правоцентристська Народна партія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА