07:17 29.04.2019

Іспанські соціалісти лідирують, але не отримують більшості на дострокових парламентських виборах в Іспанії - початкові підсумки

2 хв читати
Іспанські соціалісти лідирують, але не отримують більшості на дострокових парламентських виборах в Іспанії - початкові підсумки

Соціалісти забезпечили собі лідерство на дострокових парламентських виборах в Іспанії.

Згідно з даними виборчої комісії Іспанії за підсумками підрахунку 79,29% голосів виборців, Іспанська соціалістична робоча партія отримує 123 місця в Конгресі депутатів, правоцентристська Народна партія - 65 місць, ліберальна Громадянська партія - 57 місць, і ультраправа партія "Вокс" - 24 місця.

Виборчі дільниці в континентальній частині Іспанії закрилися о 21:00 за місцевим часом, а на Канарських островах годиною пізніше. Явка на нинішніх виборах склала 75,7% від загальної кількості з майже 37 млн зареєстрованих виборців.

Очікується, що остаточні підсумки голосування будуть оголошені 13 травня.

З огляду на те, що жодній з партій не вдалося набрати абсолютної більшості в 176 місць в парламенті, лідерам гонки - соціалістам доведеться вести коаліційні переговори.

Питання про те, з якими партіями вестимуть коаліційні переговори соціалісти, є однією з основних інтриг минулого голосування.

Спостерігачі вважають, що найбільш відповідною партією для формування коаліції з соціалістами є Народна партія, однак її лідер Альберт Рівера поки відкидає будь-яку можливість такої коаліції.

На нинішніх виборах буде обрано новий склад 350-місцевого Конгресу депутатів (нижньої палати парламенту) і 208 представників 266-місцевого Сенату (верхньої палати парламенту). Термін повноважень обраних представників обчислюється чотирма роками.

Рішення щодо проведення дострокових виборів було прийнято після того, як в середині лютого іспанський парламент відмовився схвалити бюджетний план на 2019 рік, запропонований урядом соціаліста Педро Санчеса.

Ці вибори - четверті в Іспанії за останні три роки.

Суперниками соціалістів на цих виборах виступили ліберальна Громадянська партія, ліва партія "Подемос" і ультраправа партія "Вокс", але основним конкурентом стала правоцентристська Народна партія.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА