08:39 29.04.2019

Французька поліція зафіксувала зниження активності "жовтих жилетів"

2 хв читати
Французька поліція зафіксувала зниження активності "жовтих жилетів"

У Франції в суботу в 24-й акції руху "жовтих жилетів" загалом у країні взяли участь 23,6 тис. людей, повідомило МВС країни.

Найбільш масові події розгорталися в Парижі, де на вулиці вийшли 2,6 тис. учасників, а також у Страсбурзі і Бордо, зазначає газета Le Figaro.

Попередньої суботи в акції "жовтих жилетів" взяли участь 27,9 тис. осіб. Зокрема в Парижі - близько 9 тис.

У французькій столиці протестні заходи відбулись без значних інцидентів. Було здійснено більше 10 превентивних затримань.

У Страсбурзі "жовті жилети" мали намір провести маніфестацію "національного і міжнародного масштабу" із залученням учасників протесту з Бельгії та Німеччини. Всього акція зібрала близько 2 тис. учасників, серед яких невелика кількість німців.

При спробі попрямувати в заборонені владою для маніфестацій квартали установ Євросоюзу і Ради Європи виникла напруженість. Сили правопорядку застосували сльозогінний газ у відповідь на каміння і пляшки, що летіли в них.

Надалі примкнулим до маніфестантів погромникам вдалося досить близько підібратися до Ради Європи, але їх також вдалося відкинути. При цьому вони підпалювали сміттєві урни, намагалися нагромаджувати барикади. Місцева префектура заявила про збиток міському господарству Страсбурга. Затримано 26 осіб. Кілька маніфестантів отримали поранення.

У Бордо не зазначено істотних інцидентів. Акції в суботу пройшли в Марселі, Ліоні, Монпельє, Камбре і інших містах.

На думку низки коментаторів, частина учасників руху "жовтих жилетів" цієї суботи вирішили зробити паузу, щоб зосередитися на масових демонстраціях 1 травня спільно з профспілками. Але і в нинішній, 24-й акції, вже брали участь представники Загальної конфедерації праці Франції.

Масштабні акції французького руху "жовтих жилетів" почалися у Франції в листопаді минулого року в знак протесту проти підвищення цін на паливо. Надалі вимоги протестуючих поширилися на боротьбу із зубожінням населення, підвищення мінімальних зарплат і пенсій, поліпшення соціального захисту. Наразі вони придбали явного політичного забарвлення аж до закликів до відставки президента Еммануеля Макрона, в політиці якого багато французів вбачають причину своїх життєвих труднощів.

У багатьох випадках дії "жовтих жилетів" виливалися в безлади, погроми і зіткнення з поліцією. До лав маніфестантів впроваджувалися хулігани і мародери. В результаті заходи влади проти учасників були посилені, і поліція заборонила проведення протестних акцій в низці місць, зокрема - в центрах великих міст, історичних кварталах і поблизу об'єктів стратегічного значення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА