16:05 29.04.2019

В Індонезії під час підрахунку голосів після виборів померли майже 300 співробітників

2 хв читати

В Індонезії щонайменше 295 співробітників померли під час проведеного вручну перерахунку голосів після загальних виборів у країні, повідомляє в понеділок агентство ЕФЕ.

Основною причиною смерті працівників стала перевтома, зазначає агентство. Крім іншого, ще понад 2,15 тис. осіб відчули нездужання під час своєї роботи.

Перерахунок голосів здійснюється вручну, найчастіше в умовах сильної спеки, зазначає агентство.

У перерахунку голосів в Індонезії беруть участь близько 7 млн осіб, повідомляє ЦВК країни. Ці працівники перераховують голоси або спостерігають за їх перерахунком у більш ніж 800 тис. виборчих дільницях.

Під час виборів, що відбулися 17 квітня, жителі Індонезії обирали між рекордною кількістю кандидатів. Так, за посади президента, віце-президента, депутатів парламенту і посади в місцевих органах управління боролися близько 245 тис. осіб.

У виборах взяли участь 80% з 193 млн індонезійських виборців, кожен з них проставив позначки в п'яти виборчих бюлетенях. На деяких дільницях підрахунок голосів тривав понад 24 годин поспіль.

Сім'ї людей, які померли під час підрахунку голосів, отримають від влади Індонезії по 36 млн рупій як компенсацію ($2,5 тис.). Повідомлення про смерті людей на виборчих дільницях викликали обурення у жителів Індонезії. У соціальних мережах померлих називали "героями індонезійських виборів" і "жертвами демократії". Крім того, обурені громадяни влаштували акцію протесту біля головної будівлі виборчої комісії Індонезії в Джакарті.

Офіційно результати виборів будуть оголошені 22 травня. Згідно з попередніми даними, президент Індонезії Джок Видодо набирає близько 54% голосів і знову стане главою країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА