06:59 30.04.2019

Громадянська партія Іспанії повторила відмову формувати коаліцію з соціалістами

1 хв читати
Громадянська партія Іспанії повторила відмову формувати коаліцію з соціалістами

Громадянська партія Іспанії в понеділок знову заявила про відмову від участі в коаліційних переговорах із соціалістами, пише іспанська газета "Мундо".

"Стратегія "Громадян", починаючи з цього моменту, полягатиме в лідерстві в опозиції, а не в участі в "фатальному уряді". Громадянська партія має намір створити альтернативу соціалістам перед обличчям Народної партії, яка загрузла у внутрішніх протиріччях і проблемах з керівництвом", - цитує "Мундо" слова представника Громадянської партії Інес Аррімадас.

При цьому, продовжує "Мундо", в керівництві Громадянської партії впевнені, що у лідера соціалістів Педро Санчеса вийде сформувати уряд за підтримки партії Подемос, а також незалежних парламентаріїв.

Питання про те, з ким будуть блокуватися соціалісти для того, щоб сформувати уряд, є однією з інтриг минулих дострокових парламентських виборів. Спостерігачі називали "Громадян" найбільш підходящою партією для формування коаліційного уряду з соціалістами, проте ще до виборів вони заявили про відмову вступати в коаліційні переговори.

На минулих напередодні в Іспанії дострокових парламентських виборах лідерство утримали соціалісти, але їм не вдалося набрати необхідної більшості для того, щоб сформувати однопартійний уряд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА