07:56 01.05.2019

За минулу добу бойовики 13 разів обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, загинув один військовий, ще один поранений

2 хв читати
За минулу добу бойовики 13 разів обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, загинув один військовий, ще один поранений

За минулу добу бойовики 13 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, загинув один український військовослужбовець, ще один поранений, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС).

"30 квітня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню, з них двічі - із застосуванням заборонених мінськими угодами 120 і 82 мм мінометів. Унаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, один отримав поранення", - йдеться у зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру штабу в соцмережі Фейсбук у середу вранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 11 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил з 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу н.п. Павлопіль, з протитанкових ракетних комплексів і стрілецької зброї - біля Талаківки, з гранатометів різних систем - у н.п. Піски, чотири рази з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - неподалік н.п. Лебединське, зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - навколо н.п. Опитний, з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - у н.п. Широкине, двічі з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля Мар'їнки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог двічі обстріляв позиції українських захисників з 120 мм мінометів - у н.п. Троїцький, з великокаліберних кулеметів - у н.п. Луганське.

За даними української розвідки, 30 квітня два бойовика знищені, ще три поранені.

"З початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" з великокаліберних кулеметів - біля села Лебединське, зі стрілецької зброї - поблизу населеного пункту Гранітне", - підсумували в штабі.

У штабі також додали, що з початку доби втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА