08:33 01.05.2019

Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж постане перед судом у Лондоні

1 хв читати
Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж постане перед судом у Лондоні

Австралійський і еквадорський журналіст, засновник Wikileaks Джуліан Ассанж у середу постане перед судом у Великій Британії після того, як поліція Лондона раніше затримала його в будівлі посольства Еквадору.

Судове засідання, призначене на 1 травня о 12:30, буде присвячене обвинуваченням, щодо порушень Ассанжем умов звільнення з-під варти під заставу і того, що він не зявився в суд 29 червня 2012 року, отримавши політичний притулок на території еквадорського посольства в Лондоні.

Ще один суд над Дж.Ассанжем призначений на 2 травня на 12:00, засідання буде присвячене питанню про екстрадицію засновника Wikileaks до Сполучених Штатів, де він обвинувачується в розголошенні секретної інформації. Ассанж візьме участь у судових слуханнях в режимі відеоконференції.

Британська поліція затримала Дж.Ассанжа в будівлі посольства Еквадору 11 квітня після того, як еквадорський уряд анулював статус політичного притулку для австралійського журналіста, який прожив в будівлі дипслужби Еквадору сім років.

Згідно обвинуваченням, висунутим йому в Великій Британії у зв'язку з неявкою в суд, Дж.Ассанжу загрожує до одного року в'язниці. При цьому в разі екстрадиції в США він може отримати термін ув'язнення до п'яти років.

Стосовно Дж.Ассанжа також відкривали справу в Швеції, в якій його обвинувачували в злочині сексуального характеру, однак її  закрили в 2017 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА