21:50 01.05.2019

1 травня у Франції: більше 164 тис. маніфестантів, сутички з поліцією в Парижі

2 хв читати
1 травня у Франції: більше 164 тис. маніфестантів, сутички з поліцією в Парижі

Маніфестації в День праці 1 травня зібрали у Франції близько 164,5 тис. осіб, зокрема, 28 тис. в Парижі, повідомило в середу МВС країни.

Це перевищує кількість учасників 1 травня 2018 року, коли МВС нарахувало 143,5 тис. осіб.

Водночас, профспілкова Загальна конфедерація праці стверджує, що маніфестантів у Франції цієї середи було 310 тис., включно з робітниками і службовцями, безробітними і пенсіонерами.

У Парижі, де організована профспілками колона рухалася від вокзалу Монпарнас до площі Італії, влада припускала, що до демонстрантів приєдналися від однієї до двох тисяч погромників. Для забезпечення порядку були мобілізовані 7,4 тис. жандармів і поліцейських.

До кінця маніфестації близько 18:00 за місцевим часом паризька префектура поліції оголосила про затримання 330 осіб. З них 210 були взяті під варту. При цьому протягом дня сили порядку здійснили 17,7 тис. превентивних контролів учасників акції.

За даними телеканалу BFMTV, 14 правоохоронців і 24 маніфестанти отримали поранення в ході зіткнень у французькій столиці.

Упродовж маніфестації в Парижі загострення відбувалися періодично. Перша напруженість виникла ще на старті акції, але поліція відтіснила агресивно налаштованих учасників.

Коли сили порядку блокували доступ демонстрантів на площу Італії, протистояння загострилося знову. Десятки одягнених у чорне, із закритими обличчями радикалів і погромників - black blocs - почали кидати каміння та інші предмети в правоохоронців, підпалювати транспортні засоби та громити банківське агентство.

У 13-му окрузі Парижа була здійснена спроба штурмувати комісаріат поліції. Повідомляється, що в цьому ж окрузі атаковано школу.

Проти хуліганів були застосовані водомети і сльозогінний газ. Французькі ЗМІ зазначають "запеклу сутичку" black blocs з силами порядку.

До 19:00 за місцевим часом поліції і жандармів вдалося майже мирно розсіяти учасників маніфестації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА