14:23 02.05.2019

Кримінальне провадження щодо автотехнічної експертизи в справі про смертельну ДТП у центрі Харкова закрито

3 хв читати
Кримінальне провадження щодо автотехнічної експертизи в справі про смертельну ДТП у центрі Харкова закрито

Слідство не знайшло складу злочину в діях експертів Харківського НДІ судових експертиз ім.Бокаріуса, які здійснювали автотехнічну експертизу в кримінальному провадженні щодо ДТП, яка сталася в центрі міста в жовтні 2017 року і внаслідок якої загинули шестеро осіб.

"Кримінальне провадження було закрито в зв'язку з тим, що слідство не встановило в діях судових експертів ознак кримінального правопорушення", - повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Адвокат обвинуваченого в смертельній ДТП Геннадія Дронова Сергій Перепелиця, за заявою якого було розпочато кримінальне провадження, заявив, що має намір домагатися поновлення слідства.

"Постанови про закриття кримінального провадження ми не отримували. Але коли отримаємо, обов'язково оскаржимо її в суді", - сказав С.Перепелиця кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, раніше Ленінський райсуд Харкова задовольнив позов С.Перепелиці та зобов'язав відкрити кримінальне провадження щодо дій експертів, які здійснювали автотехнічну експертизу, за ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдивий висновок експерта, наданий органу, який здійснює досудове розслідування, суду) КК України.

Увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та провулку Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, вчинив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus. За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України.

20 жовтня 2017 року. Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. 8 листопада 2017 року Київський райсуд Харкова узяв під варту Г.Дронова. 2 лютого 2018 року обвинувальний акт стосовно О.Зайцевої та Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Під час дебатів держобвинувачення зажадало визнати О.Зайцеву та Г.Дронова винними за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок якого загинуло кілька осіб) КК України і призначити кожному покарання у вигляді позбавлення волі терміном десять років із позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки, а цивільні позови постраждалих задовольнити в повному обсязі. Захист Г.Дронова зажадав визнати його невинуватим з огляду на недоведеність складу злочину. О.Зайцева заявила, що готова нести будь-яке покарання, яке призначить суд. Її захист просив суд під час призначення покарання врахувати пом'якшувальні обставини (розкаяння та добровільне відшкодування збитків).

Матеріали стосовно автошколи, де вчилася О.Зайцева, було виділено в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

26 лютого 2019 року Київський райсуд Харкова визнав Г.Дронова та О.Зайцеву винними і засудив обох до максимальних термінів позбавлення волі, передбачених статтею (по десять років), і позбавлення права керувати транспортними засобами на три роки.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА