19:05 02.05.2019

Бразильця Лусваргі засуджено до 13 років позбавлення волі за участь у терористичній організації

3 хв читати
Бразильця Лусваргі засуджено до 13 років позбавлення волі за участь у терористичній організації

Павлоградський міський районний суд Дніпропетровської області визнав громадянина Бразилії Рафаеля Маркуса Лусваргі винним в участі в діяльності терористичних організацій та незаконних збройних формувань в Україні та засудив його до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва, відповідне рішення суд ухвалив на засіданні в четвер, 2 травня.

"Суд, заслухавши аргументи сторін, визнав обвинуваченого винним за ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України та призначив йому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, суд стягнув з іноземця витрати на проведення експертиз у сумі близько 15 тис грн", - йдеться в повідомленні.

Під час судового слідства прокурор навів неспростовні докази провини іноземця в інкримінованих злочинах. У свою чергу обвинувачений визнавав свою провину лише в частині участі в діяльності не передбачених законом збройних формувань, проте заперечував участь у діяльності терористичних організацій.

Під час виконання вироку обвинуваченому буде зараховано термін, проведений ним під вартою станом на 2 травня, зазначають у прокуратурі.

Як повідомлялося, українські правоохоронці затримали Р.М.Лусваргі 6 жовтня 2016 року в аеропорту "Бориспіль" одразу після його прибуття в Україну з Бразилії. Слідство встановило, що з вересня 2014 р по травень 2015 р. він був у складі бандформувань "ДНР", брав участь у бойових діях, вербував іноземців, переважно бразильців, до складу незаконних збройних формувань, а також здійснював розвідувальні вилазки на позиції ЗСУ і коригував артилерійський вогонь по українських позиціях.

25 січня 2017 року Печерський райсуд м. Києва визнав Р.М.Лусваргі винним у скоєнні злочинів за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористської групи або терористичної організації), ч. 2 ст.260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України, йому було призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Сам Р.М.Лусваргі визнав свою провину.

18 серпня Апеляційний суд Києва задовольнив апеляційні скарги захисника в інтересах Р.М.Лусваргі та його самого, скасувавши вирок суду першої інстанції через процедурні порушення (підсудність і право на захист), і продовжив йому арешт. Але згодом йому змінили запобіжний захід і він опинився на волі, жив в одному з київських монастирів Української православної церкви (Московського патріархату).

4 травня 2018 року, після того, як Р.Лусваргі помітили на волі, і ця інформація стала публічною, представники партії "Національний корпус", націоналістичних організацій "Національні дружини" і С14 затримали його в Києві біля бразильського посольства і передали СБУ. Того самого дня в Службі безпеки України повідомили, що проводять із Р.Лусваргі процесуальні дії, а прокуратура міста Києва заявила, що наполягатиме на взятті його під варту.

7 травня Павлоградський міськрайонний суд за клопотанням прокуратури м. Києва заарештував Р.М.Лусваргі на 60 діб без можливості внесення застави і в подальшому неодноразово подовжував цей запобіжний захід. Під час судових дебатів прокурор просив суд призначити обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 14 років із конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА