21:54 02.05.2019

Удова командира Іл-76 оскаржить відмову Мелітопольського суду в установленні факту загибелі чоловіка в 2014 у результаті збройної агресії РФ

2 хв читати
Удова командира Іл-76 оскаржить відмову Мелітопольського суду в установленні факту загибелі чоловіка в 2014 у результаті збройної агресії РФ

У Запорізький апеляційний суд підготовлено апеляцію на рішення Мелітопольського міськрайонного суду про відмову вдові командира Іл-76 Олександра Білого, збитого в липні 2014 р під Луганськом, про встановлення юридичного факту його загибелі в результаті збройної агресії Російської Федерації.

Як повідомляється на сторінці Всеукраїнського громадського руху "Сила права" в соцмережі Facebook, підготовлена апеляція в інтересах удови і малолітньої дочки командира військово-транспортного Іл-76 Військово-повітряних сил України Олександра Білого, який загинув разом з 9 членами екіпажу і 40 десантниками Збройних сил України в результаті вибуху літака російськими найманцями в липні 2014 року за Луганськом.

"Ми доб'ємося перегляду обурливого рішення судді Мелітопольського міськрайонного суду Горбачової, яка відмовила у встановленні юридичного факту загибелі гвардії підполковника О.Білого внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України" - наголошується в повідомленні.

Також у соцмережі опубліковано фотографію апеляційної заяви на адресу Запорізького апеляційного суду з аргументами для оскарження судового рішення Мелітопольського міськрайонного суду.

У заяві наголошується, що в разі встановлення судом факту загибелі О.Білого в результаті збройної агресії Російської Федерації, він буде юридично визнаний жертвою міжнародного збройного конфлікту. Таким чином, його дружина отримає право на допомогу від гуманітарних організацій, зокрема, Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Як повідомлялося, 16 квітня 2019 року Суддя Мелітопольського міськрайонного суду відмовила в задоволенні позову Тетяни Чимиркової - удови командира військово-транспортного літака Іл-76 Олександра Білого, збитого під Луганськом у липні 2014 року, в установленні юридичного факту його загибелі в результаті збройної агресії Російської Федерації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА