06:57 03.05.2019

Українцям не рекомендують їздити в Туніс

2 хв читати
Українцям не рекомендують їздити в Туніс

У Міністерстві закордонних справ України рекомендують утриматися від поїздок до Тунісу у зв'язку з ризиками, зумовленими підвищеним рівнем терористичної загрози, ймовірністю проведення стихійних акцій протесту тощо, повідомила консульська служба МЗС України.

"Слід також враховувати, що триваючий збройний конфлікт у сусідній Лівії і складна внутрішньополітична ситуація в Алжирі мають негативний вплив на ситуацію в Тунісі", - йдеться в повідомленні на сторінці служби в Фейсбук у четвер.

Співвітчизникам, які перебувають на території Туніської Республіки, українські дипломати порекомендували проявляти підвищену пильність і обережність, утримуватися від відвідування місць великого скупчення людей, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях та інших масових заходах, не вступати в суперечки з місцевим населенням з релігійних і соціально -політичних питань.

Також наголошується, що завжди необхідно мати при собі документи, що засвідчують особу і законність перебування в Тунісі.

"МЗС України має обмежені можливості з оперативного реагування на надзвичайні ситуації за участю громадян України в окремих регіонах Тунісу, оскільки виїзд українських дипломатів в ці регіони можливий тільки після отримання дозволу від місцевого зовнішньополітичного відомства", - сказано в повідомленні.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації, загрози безпеці та життю, українцям рекомендується звертатися в правоохоронні органи Тунісу (особисто або телефоном - 197) і в посольство України в Туніській Республіці телефоном (+216) 94127342 (цілодобово).

Також у міністерстві нагадали, що реєстрація співвітчизників в електронній системі "ДРУГ" (https://friend.mfa.gov.ua/#/) дозволить українським дипломатам більш ефективно і оперативно надавати необхідну допомогу в разі потрапляння в надзвичайні ситуації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі прибудуть в Україну до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА