07:44 03.05.2019

За минулу добу бойовики 15 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі, поранені троє військовослужбовців

2 хв читати
За минулу добу бойовики 15 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі, поранені троє військовослужбовців

За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань 15 разів порушили режим припинення вогню, з них чотири рази - з застосуванням заборонених мінськими угодами 120 і 82-мм мінометів, а також з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"Унаслідок обстрілу троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення", - сказано в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук у п'ятницю вранці.

Також зазначається, що бойовики почали знову використовувати тактику застосування кочових батарей. Так, під час тренування в четвер чергових мінометних розрахунків, бойовики обстріляли позиції ООС поблизу Новолуганського з 82-мм мінометів і біля Авдіївки з 120-мм мінометів, прикриваючись мирними жителями Доломітного, Яковлівки Мінерального.

"Втрат серед місцевого населення вдалося запобігти лише завдяки принциповій позиції Об'єднаних сил про заборону відкривати вогонь, якщо це може завдати шкоди нашим мирним співгромадянам", - підкреслили українські військові.

Всього 2 травня в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 12 раз обстріляв позиції Об'єднаних сил: двічі з 120 і 82-мм мінометів - поблизу Авдіївки; з 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - біля Новотроїцького; з озброєння бойових машин піхоти і великокаліберних кулеметів - неподалік Гнутового; тричі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів - у Мар'їнки; з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - навколо Лебединського; двічі з автоматичних станкових гранатометів - близько Широкиного і Пищевика; двічі з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - поблизу Павлополя.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції ООС були обстріляні тричі: з 82-мм мінометів і озброєння бойових машин піхоти - близько Новолуганського; двічі з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу Новозванівки і Луганського.

"На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь", - сказано в повідомленні.

За даними української розвідки 2 травня поранення отримали дев'ять бойовиків.

З початку поточної доби НЗФ чотири рази обстріляли позиції ООС в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": тричі з 120 і 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів – поблизу Новотроїцького і Березового; з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у Пищевика.

"Втрат серед військовослужбовців ООС немає. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються", - повідомили в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА