11:16 03.05.2019

РФ відмовилася брати участь у слуханнях трибуналу щодо звільнення українських моряків

2 хв читати
РФ відмовилася брати участь у слуханнях трибуналу щодо звільнення українських моряків

 Російська сторона повідомила, що не братиме участі в слуханнях за позовом України щодо тимчасових заходів у справі про імунітет українських військових кораблів і членів їхніх екіпажів у Міжнародному трибуналі з морського права.

"Послідовна відмова Росії брати участь у слуханнях не зменшує легітимності справи щодо звільнення наших моряків, і слухання відбудуться, як заплановано, - 10 травня 2019 року в Гамбурзі", - написала заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Дипломат наголосила, що українська сторона вимагає негайного звільнення моряків, як це передбачає Конвенція ООН з морського права.

Вона додала, що рішення Трибуналу буде ухвалено вже до кінця травня. Також уже під час слухань будуть доступні письмові документи та розшифровка виступів.

"Навіть якщо Росія у своїй послідовності буде для своїх споживачів інформації подавати рішення про звільнення українських моряків як велику послугу новообраному президенту України, весь цивілізований світ буде свідомий того, що насправді це ніяка не послуга, а виконання рішення трибуналу", - резюмувала О.Зеркаль.

Як повідомлялося, 16 квітня Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права по тимчасові заходи стосовно Росії для звільнення українських моряків і суден, захоплених унаслідок агресії РФ у Керченській протоці в листопаді 2018 року.

Міністерство закордонних справ України повідомило, що запит про застосування тимчасових заходів спрямований на захист від серйозної та непоправної шкоди, яку буде заподіяно подальшим утриманням військово-морських суден України і триманням та судовим переслідуванням їхніх військовослужбовців.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що, відповідно до Конвенції ООН з морського права, військово-морські судна та їхній персонал мають абсолютний імунітет, який передбачає, що іноземні держави не можуть їх заарештовувати, затримувати та судити.

18 квітня 2019 року Міжнародний трибунал з морського права підтвердив отримання запиту України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА