12:31 03.05.2019

Суркіси мають намір подати позов до Порошенка в Англії - Коломойський

2 хв читати
Суркіси мають намір подати позов до Порошенка в Англії - Коломойський

 Брати Григорій та Ігор Суркіси готують позов до англійського суду проти президента України Петра Порошенка через угоду, що нібито не відбулася, з продажу главі держави близько 25% акцій телеканалу "1+1", що належать братам, повідомив співвласник телеканалу Ігор Коломойський.

"Порошенко вів переговори із Суркісами. Це буде предметом позову до Порошенка, щойно він перестане бути президентом. Це те, що я знаю точно, що готується до нього позов в Англії. Від Суркісів", - заявив він в інтерв'ю Bihus.Info.

Як стверджує бізнесмен, у лютому 2016 року П.Порошенко "вийшов на угоду із Суркісами". "Переговори тривали десь із лютого між Суркісами і Порошенком, ну, його представниками. Адвокати вже працювали. Він хотів купити у них 25%, а потім домовлятися зі мною, щоб я йому продав ще 25%. І бути на "Плюсах" 50 на 50", - пояснив співвласник телеканалу.

За його словами, на той момент уже відбувався пошук фінансування для угоди, сума якої оцінювалася в $240-250 млн.

Раніше І.Коломойський стверджував, що П.Порошенко відмовився від угоди щодо купівлі пакета акцій зазначеного телеканалу у братів Суркісів, оскільки Валерія Гонтарева, яка була на той час главою Нацбанку, нібито переконала президента в тому, що контроль над телеканалом можна буде отримати завдяки націоналізації ПриватБанку.

Бізнесмен додав, що нині у нього та у І.Суркіса є приблизно по 25% акцій "1+1", ще 7,5% акцій належить менеджменту і журналістам, які після націоналізації ПриватБанку вирішили таким чином реалізувати свої опціони.

"У них були опціони. Коли відбулася націоналізація, вони вирішили реалізувати ці опціони, щоб ці акції нікому іншому не дісталися", - сказав І.Коломойський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА