15:30 03.05.2019

Суд призначив економічну експертизу в справі про заволодіння коштів "Енергоатома" і "СхідГЗК"

2 хв читати
Суд призначив економічну експертизу в справі про заволодіння коштів "Енергоатома" і "СхідГЗК"

 Шевченківський районний суд Києва призначив судово-економічну експертизу в рамках розгляду справи ДП "НАЕК "Енергоатом" та ДП "СхідГЗК", фігурантом якої є колишній народний депутат Микола Мартиненко.

Як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Facebook, під час судового засідання адвокат одного з обвинувачених заявив клопотання про призначення судово-економічної експертизи. Суд задовольнив це клопотання і доручив проведення експертизи експертам Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз.

У САП зазначають, що під час розгляду цього клопотання прокурор висловив категоричну незгоду. У прокуратурі пояснюють, що вже проводилася судово-економічна експертиза Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз, у своєму висновку експерти підтвердили факт безпідставної розтрати ДП "НАЕК "Енергоатом" активу в розмірі понад EUR6 млн 400 тис. унаслідок укладення та виконання договору між держпідприємством і чеською компанією Skoda JS на постачання обладнання для низки АЕС.

При цьому в САП наголошують, що експерти Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз, які здійснювали експертизу на підставі листа захисника екс-депутата, дійшли до протилежного висновку. Крім того, за інформацією прокуратури, ці експерти склали негативні рецензії на висновок експертів Київського інституту.

"На даній стадії судового розгляду ще не досліджено жодного доказу сторони захисту, в тому числі і висновки експертів, тому питання призначення експертизи є як мінімум передчасним. Також залишилось відкритим питання, чому експертизу мають проводити саме експерти Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз, а не будь-якої іншої експертної установи?" - йдеться в повідомленні антикорупційної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА