20:12 03.05.2019

В Україні з початку року розслідують 63 справи про злочини проти журналістів, до суду направлено шість обвинувальних актів

2 хв читати
В Україні з початку року розслідують 63 справи про злочини проти журналістів, до суду направлено шість обвинувальних актів

Слідчі Національної поліції України за чотири місяці 2019 року розпочали досудове розслідування щодо 63 кримінальних правопорушень у сфері професійної діяльності журналістів.

Як повідомляє в п'ятницю департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ України, за ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) зареєстровано 46 злочинів, за ст. 345-1 КК України (погроза або насильство щодо журналіста) - 12, за ст. 347-1 КК України (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) - чотири, за ст. 348-1 КК України (посягання на життя журналіста) - один.

"За результатами проведеного розслідування за вказаний період часу до суду направлено обвинувальні акти у шести кримінальних провадженнях за вісьма кримінальними правопорушеннями зазначеної категорії: за ст. 171 КК України - чотири, за ст. 345-1 КК України - два, за ст. 347-1 КК України - два", - наголошується в повідомленні.

Ухвалено рішення про закриття 52 кримінальних проваджень. Рішення про закриття погоджено з органами прокуратури.

Протягом 2018 року слідчі Національної поліції розпочали досудове розслідування у 258 кримінальних провадженнях за злочинами, пов’язаними з перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів.

Найбільше кримінальних злочинів зазначеної категорії зареєстровано в Києві (47), Закарпатській (30), Чернівецькій (25), Одеській (24), Дніпропетровській (14) областях.

У Львівській області таких проваджень 12, у Донецькій - 11, у Рівненській - 10, у Вінницькій, Полтавській, Харківській областях - по вісім, у Запорізькій і Херсонській областях - по сім, у Київській області - шість, у Луганській, Сумській, Черкаській та Чернігівській областях - по п’ять.

За зазначений період до суду направлено 26 кримінальних проваджень за 33 кримінальними злочинами.

У 243 кримінальних провадженнях протягом 2018 року слідчі ухвалили рішення про їх закриття.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА