19:00 04.05.2019

Ірина Геращенко має намір 16 травня в Раді в рамках "мінської платформи" підсумувати роботу в гуманітарній підгрупі ТКГ

2 хв читати
Ірина Геращенко має намір 16 травня в Раді в рамках "мінської платформи" підсумувати роботу в гуманітарній підгрупі ТКГ

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що має намір 16 травня в Верховній раді в рамках "мінської платформи" підвести підсумок своєї роботи як представника України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) і запросила на зустріч представників новообраного президента.

Про це І.Геращенко повідомила на своїй офіційній сторінці в соцмережі Фейсбук у суботу ввечері.

"16 травня відбудеться чергове засідання мінської платформи в ВР, де я планую підвести підсумок своєї роботи для колег, зробити певний звіт за ці роки - як Уповноваженого президента Порошенка з мирного врегулювання та як учасника гуманітарної групи. Запросила експертів із зовнішньої політики новообраного президента на цю зустріч, щоб поділитися деякими думками та інформацією щодо Мінського процесу,"- написала вона після зустрічі керівників парламентських фракцій з новообраним президентом В.Зеленським.

За словами І.Геращенко, вона поінформувала новообраного президента про те, що першим викликом для його команди стане червень 2019 року, коли в ЄС йтимуться дискусії щодо продовження санкцій і важливо домогтися їх пролонгації.

"Порошенко докладав для пролонгації санкцій багато дипломатичних зусиль і йому це вдавалося. Дуже важливо, щоб перезавантаження з РФ, на яке так чекають і розраховують США і ЄС, не відбувалося виключно за рахунок України," - розповіла віце-спікер.

Також вона розповіла В.Зеленському про зусилля "команди президента Порошенка зі звільнення заручників та інших гуманітарних і оборонних аспектах".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА