07:40 05.05.2019

Турецьке агентство "Анадолу" заявляє, що його офіс у секторі Гази потрапив під обстріл

2 хв читати
Турецьке агентство "Анадолу" заявляє, що його офіс у секторі Гази потрапив під обстріл

В секторі Гази під обстрілом ізраїльських ВПС опинилась будівля, де розташовується місцева редакція турецького інформагентства "Анадолу", повідомляє в суботу агентство.

"Армія оборони Ізраїлю атакувала в секторі Гази будівлю, в якій також розташований офіс агентства "Анадолу", - йдеться в повідомленні агентства в його Твіттері.

Кореспонденти агентства повідомили, що перед обстрілом почули попереджувальний постріл і покинули офіс. Після цього, за їхніми даними, будівлі було завдано не менше п'яти ракетних ударів, потім вона розвалилась. Ніхто з журналістів і співробітників агентства не постраждав.

В Анкарі засудили цей інцидент.

"Ми різко засуджуємо ізраїльську атаку на офіс агентства "Анадолу" в секторі Гази", - заявив прес-секретар президента країни Ібрагім Калин.

Також обстріли засудив глава МЗС країни Мевлют Чавушоглу, який заявив, що "Туреччина продовжить підтримувати палестинців, навіть якщо залишиться єдиною в світі країною, хто це робить".

Раніше повідомлялося, що ізраїльські військові атакують об'єкти в секторі Гази, пов'язані з бойовиками "Ісламського джихаду" і воєнізованого руху ХАМАС. Солдати ЦАХАЛ вдарили по штаб-квартирі розвідслужби ХАМАС і знищили підземний тунель, який прорили бойовики "Ісламського джихаду".

Протягом суботи по Ізраїлю було випущено близько 220 ракет з сектора Гази. У південних містах і населених пунктах країн не вщухають звуки сирени, які попереджають жителів про можливість ракетного обстрілу.

У неділю (перший робочий день тижня в Ізраїлі) скасовані заняття в школах населених пунктів і міст, розташованих поблизу від сектора Гази. Працюватимуть тільки підприємства і установи, в яких облаштовані бомбосховища. Також військові заборонили жителям цих міст збиратися в складі понад 300 осіб в одному місці, включно з торговими центрами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА