07:30 06.05.2019

СКР підтвердив загибель 41 людини в авіакатастрофі в "Шереметьєво"

2 хв читати
СКР підтвердив загибель 41 людини в авіакатастрофі в "Шереметьєво"

За попередніми даними, 41 людина загинула під час пожежі на борту літака SSJ-100, який аварійно сів у неділю, 5 травня в "Шереметьєво", повідомила представник Московського міжрегіонального управління слідчого комітету на транспорті Олена Марковська.

"У результаті авіакатастрофи загинули 41 людина, серед загиблих є один член екіпажу", - сказала О.Марковська журналістам.

За словами представника слідства, нині вижилі спілкуються з психологами та слідчими.

Вона уточнила, що 28 осіб перебувають у терміналі, їм надається медична допомога.

За даними джерела "Інтерфаксу", загиблим членом екіпажу є один з бортпровідників.

Офіційний представник Слідчого комітету (СК) Світлана Петренко повідомила раніше, що з 78 чоловік, що знаходилися на борту Superjet-100, який здійснив аварійну посадку в московському аеропорту "Шереметьєво", вижили тільки 37 чоловік. "На борту авіалайнера, що слідував сполученням Москва-Мурманськ, знаходилося 78 осіб, включно з членами екіпажу. За уточненими даними, якими володіє слідство на цю годину, з них вижило 37 осіб", - сказала Петренко 5 травня "Інтерфаксу".

У неділю ввечері Superjet-100 компанії "Аерофлот" , що прямував з Москви до Мурманська, повернувся в аеропорт вильоту "Шереметьєво", здійснив аварійну посадку і загорівся. Багатьом вдалося евакуюватися аварійним трапом. При цьому спочатку повідомлялося про 13 жертв авіакатастрофи і про ще декількох госпіталізованих.

Нині аварійно-рятувальні роботи на місці катастрофи в "Шереметьєво" завершені. "На даний момент завершені аварійно-рятувальні роботи. Служби аеропорту почали проводити заходи з буксирування повітряного судна і ліквідації наслідків події", - повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі аеропорту.

Джерело, обізнане з ситуацією, раніше повідомило "Інтерфаксу", що "Суперджет", який вилетів в Мурманськ, незабаром втратив зв'язок із диспетчерами. "Через попадання блискавки, за попередніми даними, був втрачений зв'язок з диспетчером. Потім відмовила вся автоматика. Екіпаж не став виробляти паливо. Літак пішов на посадку з перевищенням посадкової маси і великим перельотом близько 1400 метрів. У результаті посадка сталася на середину смуги . Стойка шасі зруйнувалася. Її елементи, можливо, потрапили в двигун, який загорівся", - розповіло джерело.

Інформоване джерело повідомило "Інтерфаксу", що основною причиною загибелі людей у хвостовому відсіку Superjet-100, що загорівся під час жорсткої посадки в московському аеропорту "Шереметьєво", стала спроба деяких пасажирів дістати з багажних полиць свої речі.

"За попередніми даними, з опитування очевидців випливає, що коли літак вдарився об землю і загорівся, деякі пасажири стали в паніці діставати свої речі з полиць. Це ускладнило евакуацію людей із задніх місць судна і вони загинули у вогні", - сказав співрозмовник агентства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА