09:05 06.05.2019

Трамп налаштований проти запланованого виступу спецпрокурора Мюллера в Конгресі

2 хв читати
Трамп налаштований проти запланованого виступу спецпрокурора Мюллера в Конгресі

Президент США Дональд Трамп у неділю заявив про своє неприйняття того, що спецпрокурор Роберт Мюллер, який проводив розслідування про можливе російське втручання 2016 року, може дати свідчення перед Конгресом США.

"Витративши за два роки понад $35 млн, допитавши 500 осіб, використавши 18 демократів і 49 агентів ФБР, котрі ненавидять Трампа, видавши в підсумку більше ніж 400-сторінкову доповідь (команди Р.Мюллера - ІФ) і не знайшовши якоїсь змови (з Росією), навіщо демократам у Конгресі свідчення Роберта Мюллера?" - написав Д.Трамп на своїй сторінці у Twitter.

"Вони домагаються того, щоб переробити (результати розслідування - ІФ), тому що вони ненавидять результати з відсутністю змови? Злочинів не було, крім тих, що відбувалися з іншої сторони (і що дивним чином не знайшло відображення в доповіді), і не було перешкоджання правосуддю. Роберту Мюллеру не треба давати свідчення. Ніяких переробок для демократів!" - додав президент.

Раніше в неділю конгресмен і член юридичного комітету Палати представників США Девід Сиссилін заявив, що Р.Мюллер дав попередню згоду відповісти на запитання конгресменів 15 травня.

У березні 2019 року команда Р.Мюллера завершила роботу над доповіддю про можливе втручання РФ у вибори 2016 року в США й передала його генпрокурору США Вільяму Барру. Той у листі Конгресу оголосив, що слідчі не виявили ознак змови між РФ і передвиборчим штабом Д.Трампа.

Спецпрокурор також не висунув обвинувачень у перешкоджанні правосуддю проти Д.Трампа, залишивши це питання на розсуд генпрокурора. В.Барр дійшов висновку, що достатніх підстав для висунення президентові обвинувачень немає.

Потім Мін'юст США оприлюднив відредаговану версію доповіді Р.Мюллера.

Однак конгресмени залишилися незадоволені показаннями В.Барра перед Конгресом, коли, зокрема, йшлося про доповідь Р.Мюллера. Крім цього, представники Демократичної партії хотіли б опитати Р.Мюллера про те, чи чинив Д.Трамп перешкоди його розслідуванню.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА