16:00 06.05.2019

Нова група прокурорів вивчить матеріали "КурченкоГейт" і за наявності підстав ухвалить рішення про підозру - Луценко

2 хв читати
Нова група прокурорів вивчить матеріали "КурченкоГейт" і за наявності підстав ухвалить рішення про підозру - Луценко

Нова група прокурорів і слідчих у кримінальному провадженні - так званому КурченкоГейт - після вивчення всіх томів матеріалів ухвалить рішення щодо повідомлення про підозру кому-небудь, якщо для цього будуть відповідні підстави, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Якщо ви хочете мою оцінку подій, які генерував прокурор Кулик (заступник голови департаменту міжнародно-правової співпраці Генеральної прокуратури України Костянтин Кулик - ІФ), то я оцінюю це виключно як політичні передвиборні заяви, які не мають нічого спільного з юридичною діяльністю", - сказав Ю.Луценко журналістам у понеділок у Києві.

Генпрокурор зазначив, що він неодноразово спілкувався з К.Куликом і говорив про свою позицію.

"Якщо є докази, достатні для повідомлення про підозру будь-якому громадянинові України, і це в рамках підслідності Генпрокуратури, то це право та обов'язок органів прокуратури. А якщо таких доказів немає, то такі кроки я розцінюю як незаконні", - сказав він.

На переконання генпрокурора, К.Кулик порушив технологію повідомлення про підозру, за що відповідатиме в дисциплінарному порядку. Крім того, за його словами, необґрунтованою була суть підозри, "тому що старший групи прокурорів пан Єнін (заступник генпрокурора Євген Єнін - ИФ) так і не отримав жодних доказів злочинної діяльності низки фігурантів".

"Я провів декілька нарад з усією прокурорською групою, і жоден прокурор не підняв руку на пропозицію підписати замість Кулика папери, які ми взяли з інтернету, тому що підозри в матеріалах справи не було", - розповів Ю.Луценко.

Він нагадав, що Є.Єнін написав заяву про відставку.

"Відповідно, я вимушений був реорганізувати департамент і передати всі справи в Головне слідче управління Генпрокуратури і, відповідно, департамент процесуального нагляду Генпрокуратури. Нині нова група прокурорів і слідчих відчитає всі 1200 томів, і в разі, якщо там є докази, повідомить про підозру кому-небудь, зокрема, ймовірно, і Ложкіну (екс-голові Адміністрації президента Борису Ложкіну - ІФ), якщо для цього будуть докази, або не оголосить підозру, якщо немає доказів", - заявив генпрокурор.

При цьому він зазначив, що йому добре відомо, що таке політичні переслідування, і він робить усе для того, щоб не допускати цього.

"У мене є дуже багато персон у парламенті і поза ним, яких я, м'яко кажучи, не люблю з точки зору різниці політичних і життєвих підходів, але це не означає, що я їх маю переслідувати", - підсумував Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА