17:49 06.05.2019

Участь у масових заходах 8-9 травня планують взяти майже 220 тис. людей в усіх областях України

2 хв читати
Участь у масових заходах 8-9 травня планують взяти майже 220 тис. людей в усіх областях України

На всій території України 8 і 9 травня відбудуться масові заходи з нагоди Дня пам'яті і примирення, а також Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. За попередньою інформацією, в них планують взяти участь близько 220 тис. людей, повідомляють у Національній поліції України.

В оприлюдненій на сайті Нацполіції інформації зазначено, що в понеділок стосовно майбутніх масових заходів відбулася відеоселекторна нарада під головуванням голови Нацполіції Сергія Князєва. Він зазначив, що з огляду на значну кількість учасників заходів усі підрозділи поліції мають працювати злагоджено й оперативно з метою недопущення провокацій і порушень правопорядку.

За словами заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича, з огляду на значну чисельність учасників ситуаційні центри на місцях починаючи з 7:00 9 травня і до завершення заходів переводяться в надзвичайний режим роботи.

С.Князєв зазначив, що масові заходи відбудуться в усіх регіонах країни. Потім він відзначив необхідність оперативної взаємодії між усіма підрозділами відомства.

"Саме місцева громада оцінює діяльність поліції. Якщо працюємо на місцях ефективно, якщо нас не критикують, якщо нам дякують, то керівники територіальних підрозділів спрацювали професійно", - наголосив він.

У свою чергу О.Фацевич сказав: "Керівникам необхідно забезпечити ефективну координацію всіх сил і засобів поліції, залучених на заходи. Також наголошую на забезпеченні максимального інформування Ситуаційного центру Нацполіції про перебіг заходів у регіонах".

Він також наголосив на необхідності проведення керівниками територіальних підрозділів поліції координаційних зустрічей із представниками громадських організацій, осередків політичних сил на місцях тощо. Предметом обговорення на цих зустрічах має стати запобігання протиправним діям стосовно учасників масових заходів. Зокрема, йдеться про недопущення провокаційних ситуацій, пов'язаних із використанням забороненої символіки тоталітарних режимів. Водночас поліцейські здійснюватимуть роз'яснювальну роботу, спрямовану на недопущення конфліктів між громадянами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту – СБУ

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА