18:05 06.05.2019

Контррозвідка СБУ запобігла підготовці спецслужбами РФ диверсій на арсеналі ЗСУ

2 хв читати
Контррозвідка СБУ запобігла підготовці спецслужбами РФ диверсій на арсеналі ЗСУ

Співробітники військової контррозвідки СБУ запобігли підготовці спецслужбами Російської Федерації терористичного акту на одному з арсеналів Збройних сил України, на якому зберігаються стратегічні запаси новітніх ракет і боєприпасів.

"Оперативники СБУ встановили, що на початку поточного року представники російської спецслужби завербували працівника арсеналу ЗСУ. Для цього вони використовували методи психологічного впливу і тиску, погрожуючи безпеці родичів службовця, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Перед працівником арсеналу були поставлені завдання із збору та передання інформації про військовий об’єкт, зокрема стан охорони, наявності та переміщення зброї. Отриману інформацію країна-агресор планувала використати для здійснення диверсій на стратегічному військовому об’єкті для підриву обороноздатності України", - повідомляє в понеділок прес-центр СБУ.

В інформації зазначається, що за виконання завдань працівникові арсеналу ЗСУ спецслужби РФ обіцяли матеріальну допомогу, отримання громадянства Росії з оформленням пенсії. Вони забезпечили завербованого службовця необхідними засобами зв'язку та визначили електронні канали для передання інформації з обмеженим доступом. Супровід і координацію його діяльності куратори здійснювали з території РФ через мережу інтернет.

"Завдяки своєчасному реагуванню співробітників військової контррозвідки СБУ вдалося попередити втягування українського громадянина у протиправну діяльність на шкоду національним інтересам України", - зазначили в СБУ, додавши, що статтями 111 (державна зрада) і 258-3 (сприяння діяльності терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років.

Водночас, додають у спецслужбі, відповідно до положень ч. 2 ст. 111 КК від кримінальної відповідальності звільняється громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їхніх представників жодних дій не вчинив і добровільно повідомив органам держвлади про свій зв'язок із ними та отримане завдання.

"СБУ вкотре попереджає, що у поле зору спецслужб країни-агресора може потрапити будь-який громадянин України", - додали в прес-центрі української спецслужби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА