18:23 06.05.2019

Радник Зеленського: Новий командувач об'єднаних сил гідний і професійний, але запитання, чому його потрібно було призначати зараз

2 хв читати
Радник Зеленського: Новий командувач об'єднаних сил гідний і професійний, але запитання, чому його потрібно було призначати зараз

Новий командувач об'єднаних сил, генерал-лейтенант Олександр Сирський є гідною людиною і професійним генералом, але не до кінця зрозуміло, чому це кадрове призначення потрібно було здійснювати саме зараз, вже після завершення виборів президента, зазначає радник новообраного президента України Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони Іван Апаршин.

"Це абсолютно нормальне призначення. Я знаю генерала Сирського, це гідний, професійний генерал і людина. У нього є відповідна освіта і досвід. Колись, у 2006 році, ми почали формувати Об'єднане оперативне командування, й особисто пропонував його на посаду начальника штабу Об'єднаного оперативного командування, нового органу управління в Збройних силах", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

При цьому І.Апаршин вважає, що є запитання, чому зміну командувача ООС було проведено після завершення президентських виборів і поразки нинішнього президента Петра Порошенка. "Чому саме сьогодні, вже після того, як програв вибори, - тут є запитання. Начебто вибори завершилися. Можна ж це було зробити раніше", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про те, чи може в майбутньому зайняти якусь іншу відповідальну посаду вже екс-командувач об'єднаних сил Сергій Наєв, радник В.Зеленського сказав: "Чому ні? Наєв - бойовий український генерал, який пройшов війну, має величезний досвід. До цих генералів немає претензій, це бойові генерали. Ми маємо сьогодні зберегти цих бойових генералів, у яких є величезний досвід, знання, і які вже навчилися воювати".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

Росіяни за добу здійснили шість ракетних та 77 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА