19:27 06.05.2019

Екс-адвокат Трампа Коен почав відбувати тюремний термін

2 хв читати
Екс-адвокат Трампа Коен почав відбувати тюремний термін

Колишній адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен у понеділок вирушив відбувати трирічний тюремний термін за злочини, пов'язані з банківським і податковим шахрайством, повідомляє агентство Associated Press.

Спочатку М.Коен повинен був сісти в тюрму в березні, проте суддя надав йому двомісячну відстрочку з тим, щоб він зміг відновитися після хірургічної операції.

На шляху до в'язниці він, говорячи про роботу на Д. Трампа, заявив, що "ще багато залишилося нерозказаного". "І я з нетерпінням чекаю дня, коли зможу поділитися всією правдою", - сказав М.Коен журналістам, які зібралися біля його будинку в Нью-Йорку.

Він висловив надію, що після того, як він відбуде термін і вийде на свободу, в США не буде "ксенофобії, несправедливості і неправди".

Відбувати свій термін екс-адвокат президента буде у федеральній в'язниці, розташованій у 110 км від міста Нью-Йорк.

У грудні 2018 року М.Коена засудили до трьох років в'язниці. Вирок М.Коену був озвучений на підставі двох справ. Так, у серпні 2018 року він визнав свою провину в організації виплат у $ 280 тис. двом жінкам, зокрема порноактрисі Стормі Деніелс, яка стверджувала, що її з Д.Трампом пов’язували любовні стосунки, в обмін на їхнє мовчання перед виборами. При цьому прокурори заявили, що виплати проводилися в координації c Д.Трампом і за його вказівкою. Суд визнав ці платежі порушенням правил фінансування передвиборчої кампанії Д. Трампа. Також, у рамках цієї справи М.Коен визнав себе винним за п'ятьма епізодами податкових махінацій і одним епізодом надання неправдивих відомостей банку.

У листопаді 2018 року екс-адвокат Д. Трампа також визнав провину в наданні неправдивих свідчень Конгресу з "російської справи". За даними ЗМІ, йдеться про заяви в 2017 році під час слухань у Сенаті щодо планів з будівництва Трамп-тауер у Москві.

У результаті суд засудив М.Коена до 36 місяців в'язниці за першою справою, а також до двох місяців ув'язнення в другій справі. Відбувати обидва терміни М.Коен буде одночасно.

В кінці лютого екс-адвокат Д. Трампа тричі давав свідчення Конгресу США. В ході слухань М.Коен, зокрема, розповів, що у нього немає доказів змови команди президента з Росією. Також на слуханнях М.Коен назвав Д. Трампа "расистом", "аферистом" і "брехуном".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА