20:08 06.05.2019

Високопоставлений офіцер штабу Повітряних сил ЗСУ незаконно зберігав секретні військові документи

2 хв читати
Високопоставлений офіцер штабу Повітряних сил ЗСУ незаконно зберігав секретні військові документи

У командуванні Повітряних сил Збройних сил України підтвердили поширену раніше деякими українськими ЗМІ інформацію про відкриття кримінального провадження стосовно одного з високопоставлених офіцерів штабу командування ПС ЗСУ за фактом несанкціонованого зберігання ним інформації з обмеженим доступом.

"Інформація в ЗМІ про відкрите кримінальне провадження щодо одного з високопоставлених (офіцерів - ІФ) штабу командування Повітряних сил ЗС України відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці командування Повітряних сил у соцмережі Facebook у понеділок увечері.

У командуванні поінформували, що "кілька тижнів тому" військова контррозвідка Служби безпеки України виявила факт несанкціонованого зберігання офіцером інформації з обмеженим доступом у його службовому кабінеті та за місцем проживання.

"Наразі здійснюються слідчі дії", - додали в командуванні.

При цьому ні посади зазначеного високопоставленого офіцера, ні його звання, ні імені в командуванні Повітряних сил не повідомили.

Раніше в понеділок в українських ЗМІ поширювалася інформація про те, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо першого заступника начальника штабу командування Повітряних сил Збройних сил Олександра Астахова. У середині квітня правоохоронці здійснили обшук за його місцем проживання та в робочому кабінеті.

За місцем проживання офіцера було вилучено секретні документи, зокрема про застосування авіації в зоні АТО/ООС, дані про стан, укомплектованість та рівні підготовки сил і засобів ППО, РЕБ, бойової та транспортної авіації тощо, що перебувають на бойових чергуваннях, а також залучаються до АТО/ООС на сході країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА