07:30 07.05.2019

Порошенко розповів про створення в Авдіївці муралу на честь вчительки української мови

1 хв читати
Порошенко розповів про створення в Авдіївці муралу на честь вчительки української мови

Президент України Петро Порошенко розповів про створення в Авдіївці муралу на честь вчительки української мови і літератури Марії Марченко.

"У 2016 році художники створювали його з ризиком для життя - в бронежилетах, у перервах між обстрілами. Дуже важливо закінчити цю роботу - зображення вчителя української мови тут, в оновленій Авдіївці. Авдіївці, яка стала чистою, яка зараз надійно забезпечена електроенергією, газом, водою", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він зазначив, що історію випробувань, через які пройшла Авдіївка, повинен знати кожен, поглянувши на будівлі зі слідами від куль і снарядів, а також на ті, в яких не залишилося жодного вікна.

"Тут, на відстані 900 метрів знаходиться вже всесвітньовідома "промка". І, на жаль, і нині сюди ще залітають з "промки" окремі постріли, тому що "промка" знаходиться під вогнем російських бойовиків", - додав президент.

Глава держави також підкреслив, що і Авдіївка, і Донбас є територією України.

"Ми будемо робити все можливе, щоб не просто зупинити російського агресора, а відвоювати кожен клаптик української землі", - підсумував П.Порошенко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА