11:58 07.05.2019

Луценко: Порошенко готовий дати свідчення у справах Майдану, коли в нього немає офіційних заходів

2 хв читати
Луценко: Порошенко готовий дати свідчення у справах Майдану, коли в нього немає офіційних заходів

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що президент України Петро Порошенко готовий дати свої свідчення у справах про події Революції гідності у 2013-2014 роках у будь-який час, коли в нього не заплановано офіційних заходів, і слідчі мають погоджувати з ним графік допитів.

"Я знаю позицію президента: він готовий іще раз повторити свої свідчення як свідок про події на Майдані, в яких він брав участь і які йому відомі. Якщо це допоможе, нарешті, на п'ятий рік слідства Горбатюку (начальник управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк - ІФ) завершити справи, на які чекає суспільство, то президент повторно дасть свідчення, які від нього вимагають слідчі", - сказав Ю.Луценко журналістам у вівторок.

"Думаю, враховуючи статус глави держави, слідчі мали б узгодити з ним графік. Я знаю, що президент готовий це зробити в будь-який день, починаючи від сьогодні, але в той час, коли в нього немає офіційних заходів. Це очевидно", - додав генпрокурор.

Він нагадав, що слідчі з департаменту спецрозслідування допитували П.Порошенка минулого року на території адміністрації президента. "Чому вони не взяли в нього підпис (під протоколом допиту - ІФ), для мене це загадка. Чому Горбатюк згадав про це через рік - для мене не загадка, тому що він так болісно реагує на критику з боку глави держави й таким адміністративним шляхом хоче йому "віддячити"... Тому, мені здається, Горбатюк у цьому випадку просто годує своє его, а не домагається справедливості. Згадати про відсутній підпис на протоколі через рік, погодьтеся, не дуже добре", - сказав Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА