13:12 07.05.2019

Глава Держкіно відкидає звинувачення в розтраті держкоштів, виділених на фільм із Зеленським у головній ролі

2 хв читати
Глава Держкіно відкидає звинувачення в розтраті держкоштів, виділених на фільм із Зеленським у головній ролі

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко називає абсурдними звинувачення в можливій розтраті коштів Держкіно, виділених на створення фільму "Я, ти, він, вона", в якому обраний на посаду президента України Володимир Зеленський зіграв одну з головних ролей.

"Я вважаю це абсурдом, висмоктаним із пальця, який навіть не вартий серйозних коментарів", - сказав Ф.Іллєнко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Він зазначив, що відповідне провадження було відкрито виключно за рішенням суду, що свідчить про те, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) також не вважає, що в цьому є якісь підстави для розслідування. "Вони були змушені це зробити. Я думаю, що вони зараз виконають усі необхідні процедури, переконаються в тому, що це просто смішно, тому що фільм зроблений українською мовою", - додав Ф.Іллєнко.

Глава Держкіно наголосив, що при виробництві кіно не має значення, яку саме технологію було застосовано, оскільки в результаті оригінал фільму українською мовою.

Він пояснив, що в кінострічці "Я, ти, він, вона" застосовано технологію звукового тонування, а не оригінальний звук із кіномайданчика, і це не є порушенням умов, оскільки ніхто не вимагає від кіновиробника використовувати оригінальний звук.

Як повідомлялося, наприкінці квітня НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом можливої розтрати коштів Держкіно, виділених на створення фільму "Я, ти, він, вона".

Раніше засновник громадської організації "Союз добровольців" Максим Мазурок розповів, що організація зверталася до НАБУ про ймовірне скоєння злочину за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ТОВ "Кіноквартал" і Держкіно, але кримінальне провадження не було відкрито. У зв'язку з цим громадська організація звернулася зі скаргою до Солом'янського райсуду Києва, і суд зобов'язав НАБУ з приводу цього можливого правопорушення відкрити кримінальне провадження.

На думку громадського працівника, компанія "Кіноквартал", знімаючи фільм "Я, ти, він, вона" за кошти держбюджету, не виконала умов, оскільки нібито фільм було знято російською мовою, а не українською.

У фільмі "Я, ти, він, вона" В.Зеленський є одним із режисерів і продюсерів, а також зіграв одну з головних ролей. Картина вийшла в український прокат 27 грудня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА