18:24 07.05.2019

Боєць ЗСУ загинув, ще двоє поранені від початку доби на Донбасі внаслідок 13 обстрілів бойовиків

2 хв читати
Боєць ЗСУ загинув, ще двоє поранені від початку доби на Донбасі внаслідок 13 обстрілів бойовиків

Від початку доби вівторка, 7 травня, бойовики на Донбасі 13 разів порушили режим припинення вогню, здійснюючи вогонь по українських позиціях, зокрема з великокаліберної артилерії, внаслідок чого один український військовослужбовець був убитий і ще двоє дістало поранень, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"Збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 і 82 мм, бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї... Внаслідок обстрілів один військовослужбовець об'єднаних сил загинув, двоє отримали поранення", - йдеться у зведенні станом на 18:00 вівторка, оприлюдненому на сторінці прес-центру в соцмережі Facebook.

В інформації зазначено, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики шість разів обстріляли позиції об'єднаних сил: двічі з мінометів калібру 120 мм поблизу м. Авдіївки; з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу с. Водяного; з АГС, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля н. п. Гнутове; з ручних протитанкових гранатометів - у районі н. п. Новоселівка Друга; зі стрілецької зброї - біля с. Богданівки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики обстріляли позиції об'єднаних сил сім разів: чотири рази з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, протитанкових ракетних комплексів і великокаліберних кулеметів - поблизу с. Новозванівка; з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, БМП і АГС - поблизу м. Попасної; зі снайперської зброї - біля н. п. Південне; зі стрілецької зброї - в межах ділянки розведення сторін поблизу н. п. Станиця Луганська.

На ворожі провокації підрозділи об'єднаних сил дали адекватну відповідь. У межах ділянки розведення біля Станиці Луганської українські військові вогонь у відповідь на обстріл не відкривали. Втрати противника уточнюються.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА