20:20 07.05.2019

Президент Академії української преси Іванов заявляє про тиск поліції на нього через журналістське розслідування його сина про доходи кандидатів до ДБР

3 хв читати
Президент Академії української преси Іванов заявляє про тиск поліції на нього через журналістське розслідування його сина про доходи кандидатів до ДБР

Президент Академії української преси, професор Валерій Іванов заявляє, що співробітники Нацполіції чинять незаконний тиск на нього та його дружину через розслідування групи журналістів за участю його сина Дениса Іванова про матеріальний стан і доходи осіб, які подавали свої кандидатури на конкурс до Держбюро розслідувань.

"Під час цього розслідування з'ясувалося, що одна з них (персон, що подавалися на конкурс до ДБР - ІФ)- на прізвище Шевцов - дуже і дуже багата людина. Це було оприлюднено в інтернеті. В результаті замість пояснень джерел доходів співробітника поліції було порушено кримінальну справу проти мого сина. Йому інкримінували не просто втручання в особисте життя Шевцова, а участь в якійсь змові проти нього. Мабуть, слідство зрозуміло безперспективність спроб прив'язати сина до кримінальщини, і працівники поліції почали тиск на мене з дружиною як батьків Дениса! ...без нашої присутності за клопотанням слідства Печерський суд ухвалив рішення про арешт наших рахунків ФОП", - йдеться в заяві В.Іванова, оприлюдненій у вівторок удень на його сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, рішення про арешт рахунків є "ідіотизмом та знущанням", оскільки на ці рахунки надходили гроші лише від іноземних структур: представництв німецьких політичних фондів, американських організацій (IREX та Internews), посольств США, Британії (останні перерахування йшли через АУП, проте з чітким зазначенням номера гранту, за яким здійснювалася проплата), інших подібних структур.

"Жодного перерахування від жодної фізичної особи або української фірми на наші рахунки не надходило! Для того щоб це з'ясувати, достатньо було зробити запити у банк. Але мета явно інша. Своїми злочинними діями слідчі намагаються змусити сина піти на угоду з ними і самообмову", - висловив переконання президент Академії української преси.

Окрім цього В.Іванов повідомив, що у вівторок удень співробітники поліції здійснили обшук на підставі постанови, в якій його обвинувачують у тому, що нібито перебуває в складі організованого злочинного угруповання, яке незаконно збирає відомості про людей з метою отримання викупу.

"Доказом до постанови є моє листування з сином в WhatsApp і Threema. Зухвала брехня! Вже і тому, що жодного разу в житті не користувався месенджером Threema. Взагалі жодного разу! WhatsApp у мене хоча б встановлений. Але ні з Денисом, ні з будь-ким я жодного злочинного листування не вів!", - написав він.

Президент Академії української преси розцінює останні події як "абсолютне правове свавілля, яке свідчить, що наші правоохоронні органи не просто загрузли в корупції, а й усіляко намагаються залякати журналістів і убезпечити себе від подібних розслідувань", не цураючись при цьому сталінських методів.

"Тиск на дитину через переслідування батьків - це просто позамежне скотство! Я впевнений, що мій син, Денис Іванов, доведе свою правоту! А от що злочинці з МВС понесуть покарання, тут у мене упевненості немає. Занадто довго ми є корумпованою країною, занадто звикли до того, що чиновники (зокрема "правоохоронці") безкарно порушують закон і наші права", - підсумував В.Іванов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА