21:33 07.05.2019

Суд призначив експертизу аудіофайлів, на яких людина голосом Ситника розповідає про свою роль під час виборів президента США

4 хв читати
Суд призначив експертизу аудіофайлів, на яких людина голосом Ситника розповідає про свою роль під час виборів президента США

Печерський районний суд м.Києва призначив комп'ютерно-технічну експертизу та експертизу звукозапису аудіофайлів, на яких людина з голосом, схожим на директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника, розповідає про свою роль під час виборів президента США.

Як повідомляється в постанові суду від 8 квітня 2019 року, оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень, експертизу повинні провести експерти Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України.

У мотивувальній частині постанови зазначено, що прокурор Генеральної прокуратури України звернувся до судді з клопотанням про проведення експертизи в кримінальному провадженні № 42019000000000566 від 14 березня 2019 року, розпочатого за зверненням народного депутата про перевищення службових повноважень працівниками НАБУ, до якого була додана копія судового рішення та флеш-накопичувач.

"Зі змісту даного звернення встановлено, що відповідно до аудіофайлу зафіксована розмова особи з голосом, схожим на голос директора НАБУ, з якого вбачається, що останній використовував службове становище всупереч інтересам служби з метою втручання у виборчий процес з обрання президента Сполучених Штатів Америки і підтримки одного з кандидатів і зниження рейтингу іншого кандидата на пост президента США шляхом розголошення даних попереднього розслідування у кримінальних виробництвах, пов'язаних з відомостями і, які містяться в списках "чорної бухгалтерії" Партії регіонів", - сказано в мотивувальній частині постанови.

За інформацією з постанови суду, в ході проведення обшуку 27 березня 2019 року в мисливському господарстві "Поліське-Сарни" (Рівненська обл., Рівненський район, сел.Страшеве) була виявлена карта з аудіофайлами, які ймовірно містять записи розмов за участю особи, голос якої схожий на голос директора НАБУ з вмістом, що може свідчити про вчинення кримінальних злочинів.

У зв'язку з цим у органа досудового розслідування виникла необхідність з'ясувати технічні умови і технологію одержання звукозаписів за місцем зафіксованих розмов за участю А.Ситника, а також ідентифікувати його за фізичними даними голосу.

Зважаючи на це Печерський райсуд постановив клопотання прокурора Генпрокуратури задовольнити і призначити комплексну комп'ютерно-технічну експертизу та експертизу звукозапису аудіофайлів.

Зокрема експерти Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ повинні визначити: чи є фонограми на карті-пам'яті "2019-01-01--16-42-49", "2019-01-01--16-45 -50", "2019-01-01--16-48-50" оригіналами? Чи брав А.Ситник участь у зафіксованих на фонограмах розмовах у файлах "2019-01-01--16-42-49", "2019-01-01--16-45-50", "2019-01-01- -16-48-50", які містяться на карті-пам'яті в період з 29 грудня 2018 року до 3 січня 2019 року, і які конкретно слова та фрази ним вимовлені? Скільки людей брали участь у зафіксованих на фонограмах розмовах?

Яке значення фонограм розмов, що містяться в зазначених файлах?

Раніше цього дня повідомлялося, що Генеральна прокуратура України викликає директора НАБУ Артема Ситника в п'ятницю, 10 травня, на допит в якості свідка в кримінальному провадженні за фактом можливого перевищення ним повноважень.

Як повідомлялося, 15 березня 2019 року в ефірі програми "Право на владу" генпрокурор Юрій Луценко повідомив про заяву, яка надійшла від позафракційного народного депутата Бориса Розенблата, який стверджував про нібито передачу директором НАБУ А.Ситником у США т.зв. "чорної бухгалтерії" Партії регіонів для підтримки Гілларі Клінтон на президентських виборах. Він додав, що незабаром ДБР приступить до обробки цієї справи.

22 березня в НАБУ заявили, що його детективи не збирали і нікому не передавали жодних доказів протиправної діяльності американського політтехнолога Пола Манафорта, і спростували заяву Ю.Луценка про їх можливий вплив на вибори президента США, назвавши її абсурдною спробою дискредитувати Бюро.

Зі свого боку керівник САП Назар Холодницький, коментуючи цю ситуацію, сказав: "Якщо він (Ситник) дійсно побачив себе геополітиком і допомагав Гілларі, то треба робити висновки, це неправильно ... У мене з ним (з Ситником) у 2016 році був розмова на конференції в Панамі, і він мені також говорив, що хоче допомогти Гілларі. На моє запитання "де ти, а де Гілларі" відповіді не було".

Витік записів так званої "чорної бухгалтерії" в ЗМІ США, також відомої як "амбарна книга" Партії регіонів, стала причиною відставки П.Манафорта з кампанії Д. Трампа і привела до одного з ключових обвинувачень у розслідуванні змови з РФ, яка переслідує Д. Трампа протягом останніх двох з половиною років. За даними The New York Times, в "чорній бухгалтерії" прізвище Манафорта згадується 22 рази. Загалом йшлось про виплати на суму в $ 12,7 млн, здійснених протягом 2007-2012 років.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА