11:04 08.05.2019

Президент Академії української преси Іванов заявив щодо обшуку у нього вдома

2 хв читати
Президент Академії української преси Іванов заявив щодо обшуку у нього  вдома

Валерій Іванов, професор Київського Національного університету імені Тараса Шевченка й президент Академії украинської преси заявив на власній сторінці Фейсбук про те, що у нього вдома йде обшук.
Він повідомив, що його звинувачують у перебуванні з сином у складі злочинної групи, але є підстави говорити про перешкоджання журналістській діяльності: «Група журналістів за участю мого сина провела розслідування персон, які подавалися на конкурс в ДБР. В ході цього розслідування з'ясувалося, що один з них - якийсь Шевцов - дуже і дуже багата людина. Це було опубліковано в інтернеті. В результаті замість пояснень джерел доходів співробітника поліції було порушено кримінальну справу проти мого сина. «Мабуть, слідство зрозуміло безперспективність спроб прив'язати сина до криміналу, і співробітники поліції почали тиск на мене з дружиною як батьків Дениса!»
За словами В. Іванова, доказом стало листування в месенджерах, зокрема і тих, якими Іванов-старший, за його словами, жодного разу не користувався.
"Доказом за постановою виступає моє листування з сином в WhatsApp і Threema. Нахабна брехня! Вже й тому, що жодного разу в житті не користувався месенджером Threema. Взагалі жодного разу! WhatsApp у мене хоча б встановлений, але ні з Денисом, ні з будь-ким іншим я жодного злочинного листування не вів! Я звертаюся до тих, хто мене знає. Хоч хто-небудь з вас здатний повірити в те, що я буду збирати інформацію про людей і вимагати за неї викуп? Нахабна, мерзенна і жахлива брехня!" - написав професор.
Крім того, Печерський райсуд Києва, як повідомляє В. Іванов, дав дозвіл на обшук і арештував рахунки професора Іванова, на які надходили кошти від іноземних доноров: «На ці рахунки надходили гроші тільки від іноземних структур: представництв німецьких політичних фондів, американських організацій (IREX та Internews), посольств США, Британії (останні перерахування йшли через АУП, однак з чітким зазначенням номера гранту, за яким проводилася проплата), інших схожих структур. Жодного перерахування від жодної фізичної особи чи української фірми на наші рахунки не надходило!" 
Реакція на подію вже надійшла від Голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленко: «Закликаємо керівництво МВС та Нацполіціі відповідально поставитися до аргументованих заперечень, які уже надавав наш колега та його адвокат. І вимагаємо припинити свавільний тиск на людину з достойною репутацією. НСЖУ поважає права правоохоронних органів на слідчі дії, але не мириться із грубим порушенням прав наших колег!, - йдеться на сторінці Томіленка у Фейсбук

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА