11:29 08.05.2019

Аеропорт "Бориспіль" відкриє першу чергу нового паркінгу в терміналі "D" 23 травня

2 хв читати
Аеропорт "Бориспіль" відкриє першу чергу нового паркінгу в терміналі "D" 23 травня

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ) відкриє першу чергу багаторівневого паркінгу біля терміналу "D" 23 травня 2019 року, написав у Facebook заступник генерального директора аеропорту з комерційної діяльності та стратегічного розвитку Георгій Зубко.

"Наразі в аеропорту діють 12 паркувальних майданчиків, це близько 3000 паркомісць. Однак їх недостатньо в сезон пікового навантаження. 23 травня ми відкриваємо першу чергу багаторівневого паркінгу для пасажирів і продовжуємо розвиток аеропорту", - заявив він.

У прес-службі аеропорту відмовилися уточнювати вартість послуг нового паркінгу до початку його офіційної роботи.

Паркінг обладнаний сучасною автоматизованою системою управління, в ньому передбачено індикацію вільних паркомісць, систему відеоспостереження із розпізнаванням автомобільних номерів і водія, а також готівковий і безготівковий розрахунок.

Раніше повідомлялося про плани аеропорту "Бориспіль" ввести диференційовану плату за паркування на новому паркінгу. Планувалося, що перша година парковки може коштувати EUR1,5, наступні - дешевше. У разі довгострокового зберігання авто ціни називалися на рівні від однієї до трьох діб - EUR12/добу; з чотирьох до шести діб-EUR9/добу тощо. Від 10 діб – майже EUR 6/добу.

У серпні 2015 року аеропорт у судовому порядку розірвав договір із ВАТ "Будівельне управління №813" через неякісне виконання будівельних робіт за проектом паркінгу. Аеропорту вдалося відсудити у генпідрядника борг і пеню на загальну суму майже 95 млн грн.

У червні 2017 року стало відомо, що Міжнародний аеропорт "Бориспіль" визначив переможця відкритих торгів на закупівлю робіт із будівництва багаторівневого паркінгу. За підсумками трьох раундів тендерного аукціону перевагу було надано ТОВ "НАН", яке зобов'язалося виконати будівництво протягом 12 місяців із моменту укладення договору на відміну від 17 місяців, запропонованих іншими учасниками. До червня 2018 року передбачалися роботи з будівництва першої черги на 1 тис. місць. Добудова другої черги паркувального комплексу передбачала термін до кінця 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА