12:29 08.05.2019

КМДА спростовує звинувачення швейцарської компанії в незаконному використанні проекту переходу через Володимирську гірку

2 хв читати
КМДА спростовує звинувачення швейцарської компанії в незаконному використанні проекту переходу через Володимирську гірку

Київська міськдержадміністрація спростовує звинувачення швейцарської архітектурної компанії Leuppi & Schafroth Architekten у незаконному використанні проекту пішохідно-велосипедного моста через Володимирську гірку.

"Що стосується поширеної сьогодні в мережі інтернет інформації про нібито незаконне використання концепції, конструктивних рішень та проекту швейцарської архітектурної компанії для будівництва мостового пішохідно-велосипедного переходу між парками "Хрещатий" та "Володимирська гірка" в Києві, то я маю наголосити, що міська адміністрація як замовник будівництва користується результатом робіт згідно з проведеним тендером. Питання, чи дійсно схожа ідея, мають вирішувати архітектори", - наводить прес-служба слова заступника голови КМДА Олександра Спасибка.

За його словами, міська адміністрація звернулася до швейцарської компанії, однієї з переможців архітектурного закритого бліц-конкурсу на найкращий проект моста через Володимирську гірку в 2013 році, з пропозицією розробки концепції мостового переходу та авторського нагляду за проектуванням.

"Від швейцарської компанії надійшла пропозиція на купівлю права використання концепції та надання консультаційних послуг при виконанні робіт із розробки проектної документації у розмірі $200 тис., що на той момент становило 5,224 млн грн. Враховуючи, що орієнтовна вартість робіт із проектування за українськими цінниками не влаштовувала архітектурну компанію, було продовжено роботу та видано розпорядження на проектування. Згідно з проведеним тендером маємо розробника проекту, який виграв тендер із сумою 3,8 млн грн, та виконані роботи з проектування", - зазначив А.Спасибко.

За даними прес-служби КМДА, проект пішохідно-велосипедного моста через Володимирську гірку розробило ТОВ "Проектні системи Лтд" (Київ), яке виграло тендер на проведення проектних робіт.

О.Спасибко також зауважив, що витрачена на коригування проекту додаткова сума, яка пов'язана з необхідністю проектування укріплень та підпірних стін, витрат на авторський нагляд, проходить державну експертизу.

Раніше в ЗМІ було оприлюднено інформацію про заяву швейцарської архітектурної компанії щодо незаконного використання їхньої концепції та конструктивних рішень під час будівництва пішохідно-велосипедного мостового переходу в Києві.

Як повідомлялося, за даними КМДА, міст буде завдовжки 210 м, завширшки - від 6 м у регулярних зонах до 14 м у зонах оглядових майданчиків. Мостовий перехід буде побудовано з бетону, заліза та скла. Міст планується відкрити до Дня Києва.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА