16:46 08.05.2019

Українські журналісти мають працювати без остраху нападів або залякувань

1 хв читати
Українські журналісти мають працювати без остраху нападів або залякувань

Посольство США в Україні нагадує українській владі про відповідальність за забезпечення безпечного середовища для незалежних ЗМІ.

"Українські журналісти повинні мати можливість працювати без остраху, що на них нападуть, переслідуватимуть чи залякуватимуть. Українські органи влади несуть велику відповідальність щодо забезпечення сприятливого та безпечного середовища для незалежних медіа", - йдеться в повідомленні американського посольства в мікроблозі Twitter у середу.

Як повідомлялося, 4 травня близько 9:00 ранку в Черкасах побили місцевого журналіста Вадима Комарова, його з тяжкими тілесними ушкодженнями доправили до лікарні. Поліція відкрила кримінальне провадження, особу нападника встановлюють.

5 травня близько 22:00 на літній терасі закладу "Портер Паб" на Оболоні в Києві під час конфлікту з компанією молодих людей 45-річний киянин відкрив стрільбу і поранив журналіста, який отримав відкритий уламковий вогнепальний перелом кістки правої стопи. Чоловіку, який стріляв, повідомлено про підозру в скоєнні кримінального злочину (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізраїль завдав удару по об'єктах у центральному Ірані

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА