17:08 08.05.2019

Поблизу Києва перепоховали останки 24 бійців, полеглих у роки Другої світової війни

1 хв читати
Поблизу Києва перепоховали останки 24 бійців, полеглих у роки Другої світової війни

Церемонія перепоховання останків солдатів радянської армії, полеглих у роки Другої світової війни, відбулася в середу в селі Гатному (Києво-Святошинський район Київської області) за участю одного із засновників "Опозиційної платформи - За життя", народного депутата Юрія Бойка.

"Сьогодні було поховано останки 24 бійців, трьох із них було упізнано. Традиційну участь у мітингу-реквіємі взяв засновник "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко, який є почесним президентом загону "Дніпро-Україна", що здійснює пошук останків загиблих воїнів", - йдеться в повідомленні на сайті "Опозиційна платформа - За життя".

Ю.Бойко звернувся до присутніх на заході: "Сьогодні тут із нами 51 учасник Великої вітчизняної... Дай, Боже, їм здоров'я, щоб вони якомога довше були з нами. І наш обов'язок зробити для них цей день святом".

Командир пошукового загону "Дніпро-Україна" Сергій Распашнюк розповів, що за 15 років вдалося знайти останки 1125 воїнів, із них упізнано 170. "Перепоховання відбувалися тут, у Гатному, і ще в шести населених пунктах України", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА