19:35 08.05.2019

Парубій поспілкувався з прокурором САП про кримінальну справу, відкриту за заявою екс-співробітника апарату ВР

2 хв читати
Парубій поспілкувався з прокурором САП про кримінальну справу, відкриту за заявою екс-співробітника апарату ВР

Голова Верховної Ради Андрій Парубій за власною ініціативою відвідав Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру (САП) у зв'язку з відкритим кримінальним провадженням за заявою колишнього співробітника апарату українського парламенту, повідомив прес-секретар спікера Андрій Ковальов.

"Голова Верховної Ради сьогодні невідкладно ініціював проведення допиту за цим кримінальним провадженням і прибув на зустріч до прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який веде цю справу", - написав прес-секретар у середу на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Під час допиту було з’ясовано, що справу порушено за заявою колишнього працівника апарату Верховної Ради України, й вона жодним чином не стосується голови Верховної Ради України Андрія Парубія", - запевнив він.

Як пояснив О.Ковальов, звільнений співробітник апарату в своїй заяві стверджує, що у 2002 році було незаконно створено підрозділ апарату. При цьому прес-секретар А.Парубія не уточнив, про який саме підрозділ ідеться.

"Андрій Парубій не має стосунку до створення будь-яких підрозділів Верховної Ради України, зокрема й у 2002 році", - написав О.Ковальов.

У зв'язку з цим кримінальним провадженням він вбачає інформаційну атаку на А.Парубія. "Припускаю, що не згодний зі своїм звільнення працівник апарату Верховної Ради України вирішив привернути увагу до свого звільнення. З цією метою, очевидно, хтось порадив йому ініціювати фейкову кримінальну справу проти Парубія", - написав прес-секретар спікера.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) на виконання рішення слідчого судді Солом'янського райсуду Києва розпочало кримінальне провадження за фактом можливого нецільового використання бюджетних коштів А.Парубієм.

"10 квітня 2019 року на виконання рішення слідчого судді Солом'янського суду Києва від 2 квітня 2019 року у справі внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про ознаки злочинів, передбачених ч.1 ст.364, ч.1 ст.210 Кримінального кодексу України", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НАБУ, говорячи про кримінальне провадження щодо можливого нецільового використання бюджетних коштів А.Парубієм.

Раніше Солом'янський райсуд зобов'язав НАБУ внести до Єдиного реєстру досудового розслідування відомості про можливе нецільове використання бюджетних коштів і зловживання владою або службовим становищем головою Верховної Ради А.Парубієм.

Згідно з інформацією Єдиного реєстру судових рішень, таке рішення Солом'янський суд ухвалив 2 квітня і дав НАБУ 24 години на його виконання з моменту отримання копії рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА