20:52 08.05.2019

І.Геращенко пропонує передбачити штрафи за незаконне знищення табличок-маркувань про міни на території Донбасу

1 хв читати

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко та міністр з питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб Вадим Черниш обговорили реалізацію закону про гуманітарне розмінування, а також порушили питання впровадження штрафів за незаконне знищення табличок про міни на території Донбасу.

"Обговорили виконання закону про гуманітарне розмінування, координацію зусиль із місцевою владою задля маркування всіх небезпечних полів, лісосмуг, вражених вибухівкою територій. Роздумуємо над ідеєю введення штрафів за самовільне й незаконне знищення табличок-маркувань про міни, бо є чимало випадків, коли хулігани знищують маркування - і це призводить до трагедій", - написала І.Геращенко на своїй сторінці у Facebook у середу.

Вони також обговорили роботу гуманітарної підгрупи в Мінську, координацію дій у діалозі з міжнародними гуманітарними організаціями, наприклад, Міжнародним комітетом Червоного хреста, для вирішення питань передання листів і посилок заручникам, допомоги українцям на окупованих територіях.

За словами І.Геращенко, В.Черниш розповів про ініціативи уряду для протидії незаконній паспортизації документами РФ громадян України на окупованих територіях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА