07:26 09.05.2019

ЗС України готові протистояти спробам РФ загострення ситуації на сході України - заступник секретаря РНБО

2 хв читати
ЗС України готові протистояти спробам РФ загострення ситуації на сході України - заступник секретаря РНБО

Збройні сили України готові протистояти спробам Російської Федерації загострити ситуацію на сході України, вважає заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос.

"Українська армія готова протистояти. Досвід вона має великий, вона має досить високий рівень і професіоналізму, і патріотизму і в змозі дати відсіч спробам Росії розгойдати ситуацію всередині країни", - сказав С.Кривонос у середу в ефірі телебачення "Голосу Америки", відповідаючи на питання, чи готова українська армія до можливого загострення ситуації на Сході України перед парламентськими виборами.

С.Кривонос також звернув увагу, що об'єктом інформаційної атаки з боку Російської Федерації є і населення України.

"Ми розглядаємо ... питання про подолання активної інформаційної операції з боку РФ на населення України. І головне завдання інформаційної операції - розгойдати ситуацію всередині країни руками і мозком самих українців. І це чітко треба розуміти кожному українцю", - підкреслив С.Кривонос.

Заступник секретаря РНБО також не виключив можливого втручання РФ у роботу енергетичної системи України за допомогою кібератак.

"Ми ще перебуваємо в тому стані, коли наша енергетична залежність від Росії існує і вона може впливати", - зазначив С.Кривонос. За його словами, розроблені заходи, які дозволять значно мінімізувати подібні ризики.

"Розроблені певні кроки, які при реалізації вже новим керівництвом, новою командою можуть ці спроби значно зменшити. Будемо сподіватися, що підбір людей у команді нового президента буде професійний", - сказав заступник секретаря РНБО.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА