08:43 09.05.2019

У Києві відкрито меморіальну дошку на честь Героя України Ігоря Брановицького

2 хв читати
У Києві відкрито меморіальну дошку на честь Героя України Ігоря Брановицького

У Київській міськдержадміністрації повідомили про відкриття в столиці меморіальної дошки на честь Героя України Ігоря Брановицького.

"7 травня на будівлі Києво-Печерського ліцею № 171 "Лідер" відкрито меморіальну дошку на честь Героя України Ігоря Євгеновича Брановицького, випускника 9-го класу 1991 року. У заході взяли участь мати Героя - Ніна Брановицька, учні та педагоги, побратими і військовослужбовці, громадськість", - сказано в повідомленні прес-служби мерії, оприлюдненому в четвер.

І.Брановицький - учасник Революції гідності. У серпні 2014 мобілізований добровольцем, з жовтня 2014 перебував у зоні АТО, проходив військову службу в 90-му окремому десантному штурмовому батальйоні "Житомир" 81-ї десантно-штурмової бригади.

Під час оборони Донецького аеропорту Герой-кіборг І.Брановицький виніс на собі з нового терміналу поранених побратимів і повернувся, але був захоплений в полон. За повідомленнями очевидців, після знущань над полоненими, добровільно визнав себе кулеметником, якого розшукували бойовики. Після катувань українського військовослужбовця розстріляли. У березні 2015 року ідентифікований серед загиблих, яких вивезли з Донецька. Похований 3 квітня 2015 на Берковецькому кладовищі.

За виняткову особисту мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі І.Брановицькому присвоєно звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" (23 серпня 2016 посмертно), нагороджений орденом "За мужність" III ст. (23 травня 2015 року, посмертно), орденом "Народний Герой України" (2015 року, посмертно), нагрудним знаком "За оборону Донецького аеропорту" (2015 року, посмертно).

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА