09:17 09.05.2019

Порошенко: Нащадки переможців нацизму нині захищають від російської агресії свободу і цивілізаційний вибір народу України

2 хв читати
Порошенко: Нащадки переможців нацизму нині захищають від російської агресії свободу і цивілізаційний вибір народу України

Президент України Петро Порошенко звернувся до українців з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

"Сьогодні ми з гордістю відзначаємо всіх людей старшого покоління, яким випало пройти через смертельний вогонь Другої світової війни. Величний подвиг і жертовність українського народу, який зробив вагомий переможний внесок у розгром нацистів і їхніх сателітів, справедливо визнаний історією і міжнародним співтовариством", - сказано в офіційному зверненні глави держави.

Він зазначив, що саме на території України були розгромлені відбірні військові з'єднання нацистів і остаточно вирішилась подальша доля війни і загальної перемоги антигітлерівської коаліції.

П.Порошенко підкреслив, що "людський вимір ціни цієї перемоги - мільйони життів наших земляків, які не повернулися з фронтів, концтаборів, каторжних робіт, розстріляних і закатованих, передчасно померлих від ран, голоду і репресій у післявоєнні роки. Вічна і світла пам'ять загиблим".

"П'ять років поспіль нащадки славетних переможців нацизму зі зброєю захищають свободу і цивілізаційний вибір українського народу від російської агресії. Східні території України перетворилися на форпост мирної об'єднаної Європи. Переконаний: разом із демократичними націями ми обов'язково переможемо в боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, не допустимо повторення ще однієї масштабної війни на європейському континенті", - заявив глава держави.

Президент висловив глибоку вдячність за бойові подвиги і трудові звершення ветеранам війни, побажав їм міцного здоров'я, родинного затишку і благополуччя.

Також П.Порошенко наголосив на ролі військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань у захисті сучасних кордонів держави.

"Завдяки вашому патріотизму і самовідданості, помноженим на всенародну підтримку, ворог був зупинений, звільнена значна частина рідної землі. Україна по праву пишається своїми героями. Від імені українського народу дякую вам за надійний захист країни. Бажаю всім миру, благополуччя і нових звершень. З днем перемоги над нацизмом! Слава Україні!", - привітав глава держави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА